Den kinesiske rigmand Lai Xiaomin er blevet dømt til døden ved en kinesisk domstol.

Han er blevet fundet skyldig i at have modtaget mere end 1,5 milliarder kroner i bestikkelse fra 2008 til 2018. Den kinesiske forretningsmand blev også dømt for bigami.

Det oplyser nyhedsbureauet AFP.

Sagen mod Lai Xiaomin har været en af de største finansielle skandaler nogensinde i Kina, og den blev offentligt kendt, efter at han i 2018 blev arresteret.

I en udtalelse fra Folkets Ret i Tianjin var Lai Xiaomin »lovløs og ekstremt grådig«, skriver flere medier.

Det fremgår videre, at myndighederne i 2018 opdagede, at den kinesiske direktør dengang ejede flere luksuriøse boliger, dyre ure, biler, guld og kunstsamlinger.

I et af hans hjem i Beijing blev der desuden fundet store pengesummer i kontanter – hvilket stemte dårligt overens med hans ledende rolle i et af de største statslige investeringsselskaber Huarong. Og hans medlemskab af det kommunistiske parti.

Herfra blev han øjeblikkeligt smidt ud i forbindelse med arrestationen.

Sidste år stod Lai Xiaomin frem i en tv-dokumentar og fortalte om sit bedrageri. Her fremgik det blandt andet, at han foretrak at få kontanter som bestikkelse, og han ofte »kørte hjem med bagagerummet fyldt med pengesedler«.

Alle hans værdier er blevet konfiskeret af de kinesiske myndigheder, der i de seneste år har slået hårdt ned på alle former for bestikkelse.