En kilde tæt på den israelske regering fortæller til B.T., at der kommer et modsvar til Irans missil- og droneangreb mod Israel i lørdags.

Ifølge kilden er sikkerhedskabinettet enige om, at Israel skal angribe Iran, men der er stadig uenighed om hvordan. 

Militæret har fremlagt en række muligheder for regeringen, der stadig debatterer, hvilken man skal vælge.

Angrebet vil angiveligt komme inden for de kommende dage eller uger, og det kommer ikke til at blive påvirket af den forestående jødiske højtid, Pesach, som der ellers er blevet spekuleret i.

Regeringen er samtidig meget opmærksom på, at Israel har momentum lige nu - med USA, Storbritannien, Frankrig og Tyskland i ryggen - hvilket også påvirker, hvilket angreb man vil ende med at udføre.

Israel er ikke interesseret i en regulær krig med Iran, understreger kilden.

Men i sidste ende har Israel gjort det klart, at beslutningen bliver truffet i Jerusalem og ikke af allierede, der siden lørdag har opfordret Israel til ikke at udføre et modangreb for at undgå yderligere eskalering af situationen.

120 ballistiske missiler, 30 krydsermissiler og 170 droner blev sent lørdag affyret mod Israel fra Iran og Yemen, hvoraf 99 procent blev skudt ned af israelske kampfly og missilforsvar.

Jordan og Storbritannien skød også et antal droner ned, mens det amerikanske militær skød både droner og missiler ned.

En syvårig pige i bedouinbyen Arad blev hårdt såret i angrebet, men ingen er meldt dræbt.

Missiler blev også set flyve over Tempelbjerget i Jerusalem, hvor Al Aqsa-moskeen ligger, det tredjehelligste sted i verden for muslimer.

Iran har siden advaret både USA og Israel om at gengælde angrebet, som præstestyret siger var modsvar til en israelsk likvidering af en iransk general i Damaskus.