Vedvarende og insisterende hikke kan være ganske irriterende i sig selv.

Nu kan det også vise sig, at det kan være et muligt symptom på, at man er blevet smittet med coronavirus.

Det skriver både The Sun og New Zealand Herald, der begge henviser til en rapport, som forleden blev udgivet i American Journal of Emergency Medicine.

I rapporten advarer en gruppe amerikanske læger om, at der måske kan være en forbindelse mellem vedvarende hikke og smitte med coronavirus.

Årsagen er, at en 62-årig mand fra Chicago i april blev indlagt på et hospital, hvor han forklarede, at han over de fire seneste måneder uforklarligt havde tabt sig mere end 11 kilo og i fire dage i træk op til indlæggelsen havde haft vedvarende hikke.

Han havde hverken feber, ondt i halsen, smerter i brystet, åndenød eller andre af de klassiske symptomer på coronavirus.

For at finde frem til årsagen til hikken besluttede lægerne sig for at scanne hans bryst, og der opdagede man noget, der på scanningsbillederne lignede gennemsigtigt, knust glas, hvilket kan indikere, at vedkommende har problemer med sin lungekapacitet.

Manden, der lider af diabetes, blev derefter indlagt i isolation, hvor han kom i behandling for en mulig lungebetændelse. Samtidig blev han testet for coronavirus.

Dagen efter kom resultatet af prøven positiv tilbage: Manden var smittet med covid-19.

Det vides endnu ikke, om vedvarende hikke er et symptom på coronavirus, men ifølge lægerne bag rapporten bør man være årvågne, når folk med atypiske symptomer - som hikke - bliver indlagt.