Seks racekatte er blevet konfiskeret fra en thailandsk narkobande, fordi de er under mistanke for at blive brugt til at vaske penge fra narkohandlen.

Sådan lyder det fra politiet, selvom dyrerettighedsorganisationer protesterer mod en plan om at bortauktionere dem. Det skriver Reuters.

Blandt de seks katte er fem af racen Scottish Fold – de har hængeører og er ikke anerkendt som en race i Danmark – og en er en Bengalkat, en relativt ny race, der er opstået i USA i 1980erne.

De blev konfiskeret mandag 15. marts, efter et hus, der tilhørte en kvinde under mistanke for at være involveret i narkohandel, blev undersøgt

En kat af typen Bengalkat.
En kat af typen Bengalkat. Foto: Wikipedia
Vis mere

Kvinden er identificeret som en af tre i et netværk, som politiet har været ude efter siden januar. Hun flygtede fra sit hus, inden de ankom, tilføjer ordensmagten.

Politiet tilbageholdt både huset og den jord, det var bygget på, samt en bil og de seks katte. Det mistænkes, at alle tingene har været brugt i forsøget på et vaske penge.

Da der er tale om levende dyr, vil kattene blive solgt på en auktion, mens sagen kører, oplyser politiet.

I Thailand har sagen vakt stort postyr på de sociale medier. Det, at de seks katte skal bortauktioneres, er genstand for megen snak.

En kat af typen Scottish Fold.
En kat af typen Scottish Fold. Foto: Wikipedia
Vis mere

Dyrebeskyttelsesorganisationer vil hellere have, at kattene bliver taget hånd om af dem, som så kan finde et kærligt hjem til dem.

»De seks racekatte bliver vurderet til titusinder af bath (flere tusinde danske kroner, red.), så de betragtes som penge, der er blevet vasket,« siger Pornchai Charoenwong. Han er vicekommissær i narkopolitiet.

Hvis kvinden melder sig til politiet og kan bevise, at hun ikke er involveret i narkobanden, så får hun kattene – eller pengene – retur.