Beskeden fra det danske udenrigsministerium er klar: Du skal ikke rejse til Sverige, hvis det ikke er nødvendigt.

Alligevel har politiet i Malmø ved flere lejligheder måtte forklare berusede danskere i nattelivet, at der også findes corona-regler i Sverige.

Det skriver Berlingske.

I Danmark har barer, restauranter og natklubber holdt lukket under corona-krisen, men sådan har det ikke været i Sverige. Og derfor har der været mange danske besøg.

Det fortæller Mattias Sigfridsson, der er konstitueret politichef i Malmø.

»Man har især kunnet mærke i nattelivet og på restauranter, at der er danske medborgere, som kommer over og drikker øl og vin på vores udeserveringer og den slags. Det er sket i større omfang end før, fordi det ikke har været muligt i Danmark. Normalt er det jo dyrere i Sverige, og så kommer der ikke så mange.«

Har du selv været en tur i Malmø for at feste, eller kender du nogen, der har? Så hører B.T. gerne fra dig. Skriv på lcpe@bt.dk eller 1929@bt.dk.

Mattias Sigfridsson ønsker ikke at kritisere de danske gæster i Sverige, men påpeger, at ordensmagten har måtte rykke ud nogle gange, hvor danskerne ikke har kunne forstå budskabet.

Politiet har i nogle få tilfælde måtte tage danskere med en tur i detentionen, inden de kunne få lov at køre hjem igen.

Der har også været lange køer ved Øresundsbroen, der forbinder Malmø og København.

Eksempelvis i slutningen af kristi himmelfartsferien.

Den svenske regering har i stærke vendinger opfordret til, at grænsen bliver åbnet, så folk fra Skåne frit kan krydse grænsen til København.