De italienske myndigheder arbejder lige nu hårdt for at få annulleret den stigning i tolden for pasta, som USA annoncerede i starten af september.
Det skriver flere internationale medier som The Telegraph og RFI.
Pastaproducenter forventes at stå over for en toldsats på mere end 91 procent fra januar næste år.
Og det er oven i den allerede indførte toldsats på 15 procent.
Italiens landbrugsminister, Francesco Lollobrigida, har beskrevet tiltaget som en »hyperprotektionistisk mekanisme mod italienske pastaproducenter«.
Italiens udenrigsministerium har skrevet, at det »arbejder tæt sammen med de involverede virksomheder og i samråd med Europa-Kommissionen for at sikre, at det amerikanske ministerium gennemgår de midlertidige toldsatser, der er pålagt vores virksomheder«.
Den italienske ambassade i USA har i en erklæring slået fast, at den hjælper italienske virksomheder med at informere dem om deres rettigheder og med at forsvare deres krav.
Baggrunden for straftoldsatsen var en amerikansk undersøgelse af prisdumping, hvor virksomheder angiveligt eksporterer varer til USA til under markedspris.
Italienske pastaproducenter har udtrykt deres vilje til at samarbejde i undersøgelsen.
Det amerikanske marked er vigtigt for italienske pastaproducenter.
Næsten 17 procent af pastaeksporten går til USA, og i 2024 blev eksportværdien anslået til 671 millioner euro, svarende til knap 4,3 milliarder kroner.

