En række chefer i et kinesisk salgsfirma er røget bag tremmer, efter de er blevet taget i at tvinge deres ansatte til at drikke urin og spise kakerlakker.

Skandalen begyndte at rulle, da der dukkede en video op på det kinesiske sociale medie Weibo, hvor en ansat stod i midten af en cirkel og blev pisket med et bælte.

De ansatte blev udsat for afstraffelsen, hvis ikke de levede op til ledelsens salgskvoter, skriver BBC.

Andre ansatte i firmaet er også blevet straffet med at skulle drikke toiletvand, eddike eller ved at blive kronraget.

Skandalen rullede for alvor, da en video af en ansat, der blev pisket med et bælte, dukkede op på det sociale medie Weibo.
Skandalen rullede for alvor, da en video af en ansat, der blev pisket med et bælte, dukkede op på det sociale medie Weibo. Foto: STRINGER/CHINA
Vis mere

Tre chefer er blevet idømt fængselsstraffe på mellem fem og ti dage.

De ansatte var bange for ikke at få løn, hvis de gik til politiet. Da lønnen så alligevel udeblev i to måneder, kom afstraffelsen frem i lyset.

Den grove skandale falder ind i en slipstrøm af en generel debat om arbejdsmiljø i Kina, efter der har været flere lignende skandaler i år.

En anden skandale omhandlede ansatte, der gav hinanden lussinger som en form for motivation.

I en tredje sag, der fik stor mediebevågenhed i Kina, blev ansatte tvunget til at kravle på alle fire på offentlige veje eller til at kysse skraldespande som en form straf i en teambuilding-øvelse.