Ved et stort anlagt awardshow i Paris blev det tirsdag afsløret, hvilket flyselskab der kan kalde sig det bedste i verden.

Set med danske øjne var der dog ikke meget at juble over.

Scandinavian Airlines, bedre kendt som SAS, endte nemlig langt, langt nede på listen over de bedste flyselskab i verden.

Det fremgår af oversigten over top-100, som er udarbejdet af konsulentfirmaet Skytrax, der hvert år undersøger flypassagerers tilfredshed med både flyselskaber og lufthavne.

I år har mere end 21 millioner passagerer fra flere end 100 forskellige lande afgivet deres stemme på omkring 300 flyselskaber fra hele verden.

Og deres stemmer placerede SAS på en 65.-plads.

Lige efter flyselskabet Scoot fra Singapore og lige før Royal Brunei Airlines fra Brunei.

På sidste års liste lå SAS nummer 60, hvilket betyder, at det skandinaviske flyselskab er faldet fem pladser.

Slået af Ryanair

Samtidig betyder det, at SAS må se sig overhalet af det til tider udskældte lavprisflyselskab Ryanair, der er hoppet fra en 64.-plads sidste år til en placering som nummer 59 i år.

Til B.T. oplyser SAS' danske pressechef, Mariam Skovfoged, at årsagen til placeringen kan skyldes, at kendskabet til det skandinaviske flyselskab ikke er så stort ude i verden:

'Vores kerneforretning og hovedfokus er i Skandinavien, og derfor ved vi godt, at der er markeder rundt i verden, hvor folk ikke har stort kendskab til SAS. Men vi vil gerne have en højere placering, når vi har en høj kundetilfredshed i Skandinavien,' skriver hun i en e-mail.

Videre forklarer hun, at ambitionen altid er 'at levere det bedste produkt':

'Vi hilser altid konkurrence velkommen og ser hele tiden på, hvordan vi kan blive bedre og udvikle vores produkter og service i tæt samarbejde med vores kunder,' skriver hun.

Selvom Ryanair fik en højere placering end SAS, betyder det ikke, at det placerer sig højest, når det kommer til det bedste lavprisflyselskab i verden.

Her var det nemlig AirAsia, der vandt – foran EasyJet på andenpladsen og Norwegian på tredjepladsen. På den liste endte Ryanair på 9.-pladsen.

Selvom det norske flyselskab Norwegian endte på tredjepladsen på den liste, så kan det prale med at være kåret som verdens bedste langdistance-lavprisflyselskab, ligesom det blev kåret til det bedste lavprisflyselskab i Nordeuropa.

Det bedste flyselskab i Europa blev Lufthansa, efterfulgt af Swiss International Air Lines og Austrian Airlines.

Helt i toppen af listen over de bedste flyselskaber i verden finder man Qatar Airways.

Sidste år måtte det mellemøstlige flyselskab se sig slået af Singapore Airlines, men i år tilbageerobrede det den prestigefyldte titel.

Foruden hovedkategorien er der massevis af underkategorier, som 'bedste kabinepersonale' og 'bedste flyunderholdning'.

Du kan se hele listen og alle vinderne HER.