Det skal være slut.

Der skal ikke længere grines af folk, der rapporterer om uidentificerede flyvende objekter, lover toppolitikere på begge sider af partiskellet i USA.

De mener nemlig nu, at ufoer udgør en potentiel trussel mod USAs sikkerhed. Det rapporterer CNN.

»Uidentificerede flyvende fænomener (uff) udgør en potentiel trussel mod den nationale sikkerhed. Og der er brug for, at de bliver behandlet på den måde.«

Sådan siger demokraten André Carson, som er formand for et kongresudvalg, der tirsdag afholdt den første høring om ufoer i over 50 år.

Ved tirsdagens høring blev der afspillet video af flere separate, uforklarlige ufo-observationer. Heriblandt flere, som amerikanske myndigheder aldrig tidligere har delt med offentligheden.

Videoerne indeholder blandt andet episoder med blinkende trekanter og en genstand, som er tæt på at ramme et militærfly.

»I for lang tid er det tabu, som associeres med uff'er, kommet i vejen for god efterretningsanalyse. Piloter undlod at indrapportere det eller blev til grin, når de gjorde,« siger André Carson.

»Ansatte i forsvarsministeriet nedprioriterede emnet eller fejede det helt under gulvtæppet af frygt for et skeptisk nationalt sikkerhedssamfund,« siger han.

»I dag ved vi bedre. Det er rigtigt, at uff'er ikke er til at forklare. Men de er virkelige. De skal efterforskes. Og enhver trussel, som de måtte udgøre, skal minimeres,« understreger udvalgsformanden.

Og André Carson bakkes op af sin republikanske udvalgskollega Rick Crawford.

»Efterretningssamfundet har en alvorlig pligt over for vores skatteydere til at forhindre potentielle modstandere som Kina og Rusland i at overraske os med uforudsete nye teknologier,« siger Rick Crawford.

»Dette udvalg har en forpligtelse til at forstå, hvad I gør for at afgøre, om uff'er er nye teknologier eller ej – og hvis de er, hvor kommer de så fra?« spørger han.