Nu skal det være slut med at spise kød fra hunde og katte. I hvert fald i den populære vietnamesiske turistby Hoi An. Det har myndighederne meldt ud fredag den 10. december.

Det bliver første gang, det sker i et land, hvor nogle mennesker betragter dyrene som en delikatesse. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Man anslår, at op mod fem millioner hunde og katte bliver spist hvert år i Vietnam. Det er det næsthøjeste i verden efter Kina.

Nogle tror endda, at det kan hjælpe mod manglende held!

Staben venter på kunder i en hundekødsrestaurant i Hanoi.
Staben venter på kunder i en hundekødsrestaurant i Hanoi. Foto: NHAC NGUYEN
Vis mere

Myndighederne i Hoi An, der er en historisk handelshavn og et verdensarvssted, underskrev en erklæring om at udfase salget af katte- og hundekød til menneskeføde.

Underskriften blev sat på et papir fra dyrerettighedsgruppen Four Paws International.

Ifølge borgmesteren i Hoi An ønsker byen at fremme dyrenes velfærd gennem udryddelsen af hundegalskab, udfase hunde- og kattekødshandlen og endelig gøre byen til en førsteklasses destination for turister.

Julie Sanders fra Four Paws International siger, at det er et stort øjeblik, som kan virke som et eksempel for andre steder i Vietnam.

Her kører en kvinde med sin hund gennem gaderne i Hanoi.
Her kører en kvinde med sin hund gennem gaderne i Hanoi. Foto: NHAC NGUYEN
Vis mere

Der er lavet en undersøgelse blandt 600 forskellige vietnamesere, som viser, at kun 6,3 procent af de undersøgte spiser hunde- eller kattekød. Hele 88 procent støtter et forbud.

Det er blevet mindre og mindre udbredt at spise kød fra de firbenede dyr, efterhånden som de bliver holdt som kæledyr af flere og flere.

Et sted i landet, i hovedstaden Hanoi, er det dog stadig populært at spise hundekød. Myndighederne prøvede i 2018 at opfordre folk til at holde op – for det var ødelæggende for byens omdømme.

Andre læser også