I et nyt forsøg på at finde ud af, hvad der er sket med den forsvundne norske milliardærfrue Anne-Elisabeth Hagen, har norsk politi onsdag offentliggjort billederne af et helt bestemt skoaftryk.

Aftrykket er fundet i nærheden af Anne-Elisabeth Hagens hjem ved Oslo, hvorfra hun på mystisk vis forsvandt den 31. oktober sidste år.

Politiet vurderer, at det er muligt, at det er gerningsmanden - eller en af gerningsmændene - bag den norske kvindes forsvinden, der kan have sat aftrykkene.

»Stedet, hvor skoaftrykket er fundet, og måden, det er afsat på, gør, at vi mener, det er meget relevant for sagen, som vi efterforsker,« fortalte efterforskningsleder Tommy Brøske på et pressemøde onsdag middag.

Her ses et billede af skotypen.
Her ses et billede af skotypen. Foto: Norsk Politi
Vis mere

Det har ikke været muligt for politiet at identificere ejermanden til kondiskoen, der er af typen 'Sprox' og sandsynligvis i størrelsen 45.

Af den grund forsøger politiet nu at finde frem til alle dem, der har købt skoen i størrelserne 44-45-46 i den periode, den blev solgt i Norge fra august 2016 til maj 2019 i butikken Spar Kjøb.

I alt er omkring 1.500 par af den type sko blevet solgt i den periode.

Sidste livstegn fra 69-årige Anne-Elisabeth Hagen - der er gift med Tom Hagen, som er en af Norges rigeste mænd - var den 31. oktober 2018 klokken 09:14, hvor hun havde en telefonsamtale med et familiemedlem.

Foto: Øst Politidistrikt
Vis mere

Da Tom Hagen kom hjem fra arbejde klokken 13:00, var hun væk.

Tilbage lå en seddel med et krav om løsepenge og en trussel om, at Anne-Elisabeth ville blive udsat for skade, hvis Tom Hagen kontaktede politiet.

På grund af fundet af sedlen frygtede politiet længe, at der var tale om en kidnapningssag.

Den teori blev dog for nogle måneder siden ændret, da man nu i stedet formoder, at Anne-Elisabeth Hagen kan være blevet udsat 'for en alvorlig forbrydelse' og være død, og at sedlen kan være blevet efterladt for at forvirre efterforskningen.