Når det handler om Petter Stordalen, er det ofte nødvendigt at bruge de mest svulmende tillægsord. Sådan er det nu igen.

Den norske milliardær har solgt sit forlag, Strawberry Publishing, i det, der beskrives som den største forlagshandel nogensinde i Norden.

Ifølge VG ligger prisen i omegnen af 170 millioner danske kroner – og så har køberen, Bonnier Books – endda kun sikret sig 70 procent af selskabet.

De sidste 30 procent beholder Petter Stordalen sammen med de øvrige grundlæggere, Jonas Forsang, Magnus Rønningen og Jørn Lier Horst.

Petter Stordalen (th.) sammen med direktør i Bonnier Books, Håkan Rudel (tv.) og Strawberry Publishing-direktør Alexander Henriksen.
Petter Stordalen (th.) sammen med direktør i Bonnier Books, Håkan Rudel (tv.) og Strawberry Publishing-direktør Alexander Henriksen. Foto: Strawberry Publishing
Vis mere

»Bonnier Books er en drømmepartner for os: De har tyngden, historien og forlagsmusklerne, og det har vi behov for, hvis vi skal fortsætte vores vækst og udfordre konkurrenterne i den norske bogbranche,« siger Petter Stordalen i en pressemeddelelse fra Strawberry Publishing.

Forlaget er stadig forholdsvist nyt, men det har på kort tid etableret sig som et af Norges største og havde sidste år en omsætning på mere end 70 millioner kroner. Blandt forfatterne i stalden er Anne B. Ragde og Camilla Läckberg.

Petter Stordalen, der også i stor stil gør sig i hotelbranchen med eksempelvis Villa i København, solgte allerede tidligere på året sine forlag i både Danmark og Sverige, ligeledes til Bonnier Books. Dengang sagde han om beslutningen:

»Bogbranchen er midt i en voldsom digitalisering, som kræver al vores fokus i Norge. Derfor føles det naturligt at overlade stafetten i Sverige og Danmark til Bonnier, som også er førende inden for dét område,« sagde Petter Stordalen.

Det er af samme grund, at Bonnier Books nu også får lov at købe sig ind i moderforlaget i Norge.

»Bogbranchen er midt i store omvæltninger, og hvis vi fortsat skal være hurtige, offensive og samtidig styrke os digitalt, må forlaget samtidig styrkes både økonomisk og strukturelt,« siger Petter Stordalen om det store salg.