En indonesisk tidligere militærleder er onsdag blevet idømt 15 års fængsel for sin rolle i forbindelse med et stort bombeangreb på Bali i 2002.

Det har en domstol i Indonesiens hovedstad, Jakarta, afgjort.

Angrebet kostede over 200 mennesker livet på den indonesiske ferieø.

Det er den 58-årige Aris Sumarsono, bedre kendt som Zulkarnaen, der onsdag har fået sin dom. Han er tidligere militærleder i Jemaah Islamiah (JI) - en sydøstasiatisk gruppe med tilknytning til al-Qaeda.

Zulkarnaen er blevet kendt "skyldig i at udføre en terrorhandling og er blevet idømt 15 år bag tremmer", siger dommeren i Jakarta onsdag.

Han blev anholdt i december 2020 efter næsten 18 års flugt.

Han var ved retten i Jakarta både anklaget for angrebet på Bali i 2002 og for en række andre angreb, der skulle være udført af hans afdeling i JI.

Ifølge indonesiske anklagere stod Zulkarnaen for at opsætte en særlig afdeling i JI. Han er blevet beskrevet som en "nøglefigur" i gruppen på grund af sin erfaring som leder i militærlejre i Afghanistan og Filippinerne.

Zulkarnaen har selv nægtet at være involveret i bombeangrebet i 2002. Han har dog indrømmet, at det blev udført af hans afdeling.

Ifølge ham var der ingen medlemmer i JI, der informerede ham om angrebet. Han hævder også ikke at have være involveret i planlægningen.

Bombeangrebet på Bali fandt sted 12. oktober 2002.

Det omfattede tre bomber: En i rygsækken på en selvmordsbomber på baren Paddy's Bar, en bilbombe foran natklubben Sari Club - begge i turistområdet Kuta - og en mindre bombe uden for det amerikanske konsulat i Denpasar.

202 personer omkom, herunder tre danskere. Der var i alt omkring 300 danskere til stede på Bali, der er en af Indonesiens mange øer.

Det er det dødeligste militante angreb i Indonesiens historie.

Andre læser også