Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

116 afrikanske mænd er sendt tilbage til Marokko efter at have stormet en spansk enklave og angrebet vagter.

Madrid. 116 afrikanske migranter, der onsdag stormede den spanske enklave Ceuta og dermed tvang sig adgang til EU, er torsdag blevet sendt tilbage til Marokko.

- De 116 migranter kom ind i Spanien via Ceuta-grænsen ulovligt og er sendt tilbage til Marokko, oplyser myndighederne i Ceuta ifølge nyhedsbureauet AFP.

Ifølge spanske medier lykkedes det onsdag de mange mænd fra forskellige afrikanske lande at forcere grænsehegnet mellem Marokko og enklaven og komme forbi vagterne.

Avisen El Pais citerer kilder i administrationen i enklaven for at sige, at migranterne klippede hegnet i stykker. Derefter angreb de vagterne og brugte lim, batterisyre og afføring som kasteskyts.

Angiveligt kom syv officerer fra civilgarden og flere migranter til skade under hændelsen.

Den humanitære organisationen Walking Borders kalder tilbagesendelsen af de mange migranter for en "enorm krænkelse af menneskerettighederne begået af den spanske regering".

Omvendt forsvarer det spanske indenrigsministerium "lovligheden" af masseudvisningen.

En aftale mellem Spanien og Marokko fra 1992 betyder, at Spanien på lovlig vis kan udvise migranterne.

De spanske områder Ceuta og Melilla er de eneste landegrænser mellem EU og Afrika og tiltrækker mange migranter, der forsøger at komme til Europa.

Alene i år er 3100 migranter kommet til Ceuta og Melilla ad denne vej, viser tal fra Den Internationale Migrationsorganisation (IOM).

Over 25.000 andre er kommet til Spanien via søvejen, hvilket gør landet til det vigtigste ankomststed for migranter til Europa efter Italien og Grækenland.

Hændelsen onsdag var anden gang på blot en måned, at det lykkedes et stort antal migranter fra Afrika at tvinge sig vej til EU ved at storme Ceuta.

Den 26. juli blev enklaven således også stormet, og da nåede flere end 600 migranter over grænsen.

/ritzau/

Andre læser også