De belgiske myndigheder undersøger i øjeblikket, om en belgisk mor har brændt sin toårige datter levende på en grill.

Det sker efter, at beredskabet og politiet søndag aften fandt de forkullede jordiske rester af pigen på en grill i en garage i byen Eppegem små 20 kilometer nord for Bruxelles. Det skriver flere belgiske medier.

Det var naboerne, der hørte skrig fra garagen på adressen kort før branden.

Pigens 27-årige mor, der var alene hjemme med datteren, blev omgående indlagt med alvorlig kulilteforgiftning. Inden nåede hun dog at forklare sig over for politiet.

»Vi blev nødt til begge at blive brændt levende. Kun på den måde kommer vi i himlen sammen,« skal hun have sagt.

Anklagemyndigheden i den flamske region Halle-Vilvoorde undersøger nu, om pigen allerede var død, da hun blev lagt på grillen, eller om hun blev grillstegt levende. Hun er allerede blevet obduceret, men resultaterne er endnu ikke offentliggjort, ligesom moderen grundet hendes psykiske og fysiske tilstand endnu ikke er afhørt.

Retspsykiater Hans Hellebuyck, der ikke har været involveret i undersøgelsen, vurderer over for BTs belgiske søsteravis, Het Laaste Nieuws, at moderen meget vel kan lide af psykiatriske problemer, hvis hun virkelig har sagt, at man bliver nødt til at blive brændt for at komme i himlen. Han er dog påpasselig med at konkludere.

»Det er svært at vurdere, hvad der er sket med en mor, der dræber og brænder sit barn. Det må vi kende de nærmere omstændigheder for at kunne vurdere,« siger han.

Ifølge Het Laaste Nieuws har moderen gennem længere tid lidt af depression efter en skilsmisse.