Tre maskerede mænd har stormet en restaurant i Sverige. En person meldes dræbt, oplyser den svenske avis Expressen.

Klokken 18:33 indgik der alarm om et røveri mod en hotelrestaurant i Gislaved. Tre maskerede mænd stormede restauranten. De var angiveligt bevæbnet med machete-lignende knive.

En mand i restauranten blev såret med et hug fra en machete og døde på stedet, da hans liv ikke stod til at redde.

»Manden er blevet ramt af et slag på halsen. Vi har ingen oplysninger om, hvorvidt han var gæst eller tilhørte personalet på restauranten,« siger Monica Bergström, der er talskvinde for politiet.

De tre mænd forlod straks stedet og er stadig på fri fod. Der er ingen oplysninger om, at de havde et bytte med sig fra restauranten.

Svensk politi arbejder på højtryk for at finde de tre formodede gerningsmænd. Et stort område er afspærret og bliver nu gennemsøgt med hundepatruljer.

»Vi arbejder med afhøre vidner. Ikke bare dem, der befandt sig i lokalet, men også dem, der kan have befundet sig udenfor og gjort iagttagelser,« siger Monica Bergström.

En gæst i restauranten fortæller til Aftonbladet, at han var med et større selskab, og at de skulle til at spille billiard, da mændene stormede restauranten.

»Vi stod der med køer, og pludselig kom to maskerede små fyre hastende ind. De løb lige ind i køkkenet. Så hører vi, hvordan det er knust porcelæn og alt derfra,« fortæller gæsten.

I køkkenet opstod der kamp mellem røverne og personalet. Gæsten beskriver det som komplet kaos. Og pludselig hørte han nogle skrige: 'Han dør'.

»Så ser jeg en fyr, der er helt blodig over brystet,« fortæller gæsten, der forsøgte at hjælpe den sårede person.

»Men det var for sent,« siger gæsten.

Den sårede døde på stedet. Gerningsmændene skyndte sig ind blandt gæsterne i hotellets restaurant.

»Nogle sprang efter dem og forsøgte at stoppe dem ved at slå dem med billiardkøer,« fortæller gæsten.

De formodede gerningsmænd forlod stedet på cykel. De er nu efterlyst for mord. Expressen omtaler gerningsmændene som røvere, men der er ingen melding om, at de slap væk med et bytte.

Gislaved ligger i Småland - et par timers kørsel fra København.

Andre læser også