Den amerikanske popstjerne Lizzo er blevet sagsøgt for blandt andet at udskamme sine dansere for deres vægt

Popsangeren Lizzo afviser torsdag anklager om at have skabt et dårligt arbejdsmiljø for sine dansere.

Anklagerne er utrolige og uhyrlige, skriver den amerikanske stjerne på Instagram.

- Jeg ved, at jeg ikke er den skurk, som folk og medierne har portrætteret mig som i de seneste dage. Jeg er meget åben i min seksualitet og måde at udtrykke mig selv på, men jeg kan ikke acceptere eller tillade, at folk bruger den åbenhed til at få mig til at se ud som noget, jeg ikke er, skriver Lizzo blandt andet.

Hun er blevet sagsøgt af tre af sine tidligere dansere for at skabe et dårligt arbejdsmiljø.

De beskylder hende blandt andet for at udskamme og diskriminere på grund af køn, race, vægt og religion.

Det kan sangeren ikke selv genkende.

- Jeg ved, hvordan det føles at blive udskammet for sin vægt på daglig basis, og jeg ville absolut aldrig kritisere eller afskedige en medarbejder på grund af deres vægt, skriver Lizzo.

Det er de tre dansere Arianna Davis, Crystal Williams og Noelle Rodriguez, som står bag søgsmålet.

De har tidligere indrømmet offentligt, at de er blevet irettesat for deres egen opførsel. Den har været upassende og uprofessionel, skriver sangeren, der har det borgerlige navn Melissa Viviane Jefferson.

Ifølge nyhedsbureauet AFP fremgår det af retspapirerne, at medarbejdere angiveligt er blevet tvunget til at røre ved nøgne dansere på en stripklub i Amsterdam.

Det lyder desuden fra de tre dansere, at hvide managere i Lizzos produktionsselskab, Big Grrrl Big Touring, har beskyldt sorte medlemmer af Lizzos dansetrup for at være dovne, uprofessionelle og have dårlig attitude.

Lizzo slog igennem i 2019 med sangen "Truth Hurts". Blandt hendes andre hits finder man "About Damn Time" og "Good As Hell".

Amerikaneren har flere gange optrådt i Danmark. Senest gæstede hun årets Roskilde Festival.

/ritzau/