En ny online-trend får amerikanske teenagere til at spise giftige kapsler med koncentreret vaskemiddel. Livsfarligt, advarer en læge.

Trenden hedder ‘ The Tide Pod Challenge’ og går ud på at spise slik-lignende kapsler med opvaskemiddel, filme det og poste det på sociale medier.

Det skriver USA Today.

Den livsfarlige trend er opstået, efter siden ‘College Humor’ udgav en video, hvor man ser en mand, der kæmper mod trangen til at spise de slik-lignende kapsler med vaskemiddel,‘Tide Pods’.

Se videoen her:

Videoen skulle afskrække folk fra at spise kapslerne, men det lader til at have haft den modsatte effekt. For nu er der dukket videoer op på nettet, hvor teenagere spiser og endda tilbereder de giftige kapsler.

Mange unge har postet videoer, hvor de spiser de giftige kapsler.
Mange unge har postet videoer, hvor de spiser de giftige kapsler. Foto: YouTube/CBS
Vis mere

'De kan ende i en livsfarlig situation, hvis de efterligner ‘College Humor’-videoen,' advarer lægen Alfred Aleguas ifølge USA Today.

Sluger man bare en smule af det koncentrerede vaskemiddel, man finder i kapslerne, kan det give diarre og opkast. I nogle tilfælde kan vaskemidlet finde vej til lungerne og forårsage vejrtrækningsproblemer, siger lægen ifølge USA Today.

Firmaet bag ‘Tide Pods’ har efter meget kritik af deres slik-lignende vaskemiddel sat yderligere advarsler på produktets emballage.