En efter en gav 16 kvinder, som anklager den afdøde finansmand Jeffrey Epstein for sexforbrydelser, frit løb for deres vrede, da de tirsdag fik chancen for at fortælle en dommer, hvad de havde været udsat for.

»Det æder mig op, at jeg aldrig kan få chancen for at stå over for ham i retten.«

Sådan sagde Jennifer Araoz - der hævder, at Epstein voldtog hende i sin i New York, da hun var 15 år og drømte om at blive skuespiller - da hun stod foran dommeren i retssalen.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

ARKIVFOTO af afdøde Jeffrey Epstein.
ARKIVFOTO af afdøde Jeffrey Epstein. Foto: HO
Vis mere

»De lod denne mand begå selvmord og dermed dræbe chancen for, at retfærdigheden kunne ske fyldest for mange andre,« fortalte hun og tilføjede:

»Han stjal mine drømme fra mig, min chance for at følge en karriere, som jeg var vild med.«

Retsmødet var kommet i stand på et initiativ af distriktsdommer Richard Berman, som ledede den planlagte retssag mod Epstein, der for lidt mere end to uger siden valgte at tage sit eget liv i sin fængselscelle, mens han ventede på, at retssagen mod ham for menneskehandel og overgreb mod adskillige mindreårige piger skulle gå i gang.

Han risikerede op til 45 års fængsel.

Dommeren besluttede tirsdag, at de kvinder, som siger, at de var ofre for Epsteins forbrydelser, skulle have en dag i retssalen.

En efter en betegnede de sig selv som 'overlevere', og de sagde, at de stod frem for at give andre kvinder mod og kraft til at blive helet.

»Jeg var et offer, men jeg vil ikke forblive et offer og forblive tavs endnu en dag,« lød det fra skuespillerinden Anouska De Georgiou, der har forklaret, at hun blev seksuelt misbrugt af Epstein, da hun var teenager.

»Selvom jeg synes, det er tragisk, når nogen dør, før det er tid, er jeg ekstremt lettet over, at Jeffrey Epstein ikke længere kan skade flere børn eller flere kvinder,« fortsatte hun ifølge AP.

Kvinder, som anklager den afdøde finansmand Jeffrey Epstein for sexforbrydelser, ses her forlade en retssal i New York, hvor de tirsdag fik frit løb for deres vrede.
Kvinder, som anklager den afdøde finansmand Jeffrey Epstein for sexforbrydelser, ses her forlade en retssal i New York, hvor de tirsdag fik frit løb for deres vrede. Foto: ALBA VIGARAY
Vis mere

Også Courtney Wild, der har forklaret, at hun lev seksuelt misbrugt af Epstein i Florida, da hun var 14 år, tog ordet:

»Han var en fej kujon.«

En anden kvinde, Chauntae Davies, sagde under det to og en halv times lange retsmøde, at hun ikke ville 'lade ham vinde i døden'.

Føderale anklagere deltog i retsmødet og bad formelt dommeren om at lade sagen mod Epstein falde, hvorefter kvinderne en efter en i detaljer fortalte, hvordan Epstein havde handlet mod dem år tilbage til tiden.

Nogle af kvinderne vidnede uden at opgive deres navne. Sagførere læste erklæringer højt fra syv kvinder, som ikke var til stede.

Ifølge obduktionsrapporten hængte den 66-årige Epstein sig selv i sin fængselscelle 10. august.

Epstein sad på det tidspunkt i Manhattan Correctional Center.

Blandt dem, som han havde været på venskabelig fod med, var præsident Donald Trump, tidligere præsident Bill Clinton og Storbritanniens prins Andrew.