En ung kvindelig demonstrant, der i sidste uge blev skudt i hovedet af politiet under protester i Myanmar, er fredag død af sine skader.

Det oplyser kvindens bror ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Dermed har den første demonstrant mistet livet under protesterne i landet, siden militæret kuppede sig til magten 1. februar, hvor Myanmars demokratisk valgte leder Aung San Suu Kyi også blev anholdt.

Den 20-årige kvinde ved navn Mya Thwate Thwate Khaing havde ligget i respirator, siden hun blev bragt til hospitalet 9. februar i forbindelse med episoden.

Læger har sagt, at hun tilsyneladende blev ramt af skarp ammunition under en protest mod kuppet samme dag i Myanmars hovedstad, Naypyidaw.

- Jeg føler mig rigtig ked af det, og jeg har intet at sige, siger hendes bror Ye Htut Aung i et telefonen ifølge Reuters.

En læge på hospitalet, der ikke ønsker sit navn frem, siger til nyhedsbureauet AFP, at dødsfaldet blev bekræftet klokken 11.00 lokal tid.

- Vi har sendt hendes lig til undersøgelse, siger lægen.

Myanmars militær har hidtil benægtet, at de soldater og politifolk, der er sat ind ved demonstrationerne rundt om i landet, bærer dødelige våben.

Men Amnesty International har fotos af en politimand med en maskinpistol af typen BA-94 eller BA-93, som minder om en Uzi-maskinpistol.

Han står ved det sted i Naypyidaw, hvor den 20-årige kvinde blev skudt.

- De alvorlige kvæstelser, som denne unge kvinde fik, var forårsaget af, at Myanmars politi skød med skarp ammunition direkte mod fredelige demonstranter, siger Sam Dubberley, der er leder af Amnestys afdeling for digital research.

En række større lande appellerede torsdag kraftigt til, at Myanmars militær slipper magten og overgiver den til landets demokratisk valgte ledere.

Blandt andet har Australien, Indien, Japan og USA understreget behovet for at "genskabe det demokratiske" system i Myanmar.

Også Storbritannien og Canada reagerede torsdag på situationen ved at indføre sanktioner mod militærets ledere.

Militæret i Myanmar har begrundet kuppet med, at landets parlamentsvalg i november skulle have været præget af snyd, da Aung San Suu Kyis parti vandt valget stort.

Både internationale observatører og Myanmars valgkommission afviser dog militærets påstand om valgsvindel.

Der har siden kuppet været store protester i det sydøstasiatiske land. Samtidig har militæret støt strammet grebet om magten.

/ritzau/