Det muslimske land Indonesien vil ikke have noget at gøre med Valentinsdag - det er simpelthen blevet forbudt i adskillige byer i landet.

Forbuddet kommer, mens der spekuleres i, om det traditionelt tolerante Indonesien er ved at tage en fundamentalistisk drejning.

Det skriver The Straits Times.

Onsdag har politiet i landets næststørste by, Surabaya, arresteret omkring 20 par i en razzia, der skulle fjerne ethvert tegn på Valentinsdag.

Det blev forventet, at de blev sluppet løs igen med en reprimande.

I byen Mataram, på turistøen Lombok, har de udstedt deres eget forbud mod Valentinsdag.

Politiet er der blevet beordret til at lave razziaer på skolerne, for at fange unge mennesker, der ikke kan holde hænderne for dem selv. Romantiske fester på hoteller og i cafeer, fik dog lov til at gå upåtalt hen.

Sidste år lavede politiet razziaer i butikker, der normalt solgte kondomer, for at stoppe teenagere i at dyrke sex den 14. februar.

Forbuddet har ramt mindst ti byer i landet, der er verdens største muslimske land.

I provinsen Aceh, der som den eneste har en islamisk lov, blev forbuddet mod Valentinsdag gentaget, ligesom det har været tilfældet gennem en årrække.

»Valentinsdag tilhører en kultur som ikke er på linje med Acehs og den islamiske lov,« som provinsens guvernør Irwandi Yusuf siger.

Islamiske gejstlige og nogle fromme muslimer benytter lejligheden til at kritisere, hvad de kalder for vestlig dekadence.

Trods forbuddet praktiserer mange indonesere en moderat form for Islam. De fejrer også Valentinsdag med kort, chokolader og blomster til deres kærester.