En er død, og mere end 50 er såret efter et jordskælv i Taiwan. Det oplyser landets brandvæsen ifølge Reuters.

Folk er fangede under kollapsede bygninger i byen Hualien i Taiwan, efter at et jordskælv med en beregnet størrelse på 7,4 onsdag morgen lokal tid ramte landet.

Det skriver taiwanske medier ifølge nyhedsbureauet Reuters.

En er død og mere end 50 er såret efter jordskælvet. Det oplyser landets brandvæsen ifølge Reuters.

Jordskælvet har tilmed resulteret i tsunamivarsler i Taiwan, de sydøstlige Okinawa-øer i Japan og Filippinerne, skriver Reuters og det franske nyhedsbureau AFP.

Filippinerne advarer mod »høje tsunamibølger«.

»Folk i kystnære områder i følgende områder opfordres på det kraftigste til at evakuere til mere højtliggende områder eller bevæge sig ind i landet,« lyder det fra det statslige geologiske institut i en meddelelse til 23 filippinske provinser.

USA's Geologiske Undersøgelse (USGS) meddeler, at skælvet havde en størrelse på 7,4 og ramte 18 kilometer syd for Hualien.

En såret mand køre væk på en båre efter at være blevet fanget i en ødelagt bygning i New Taipei City under jordskælvet.
En såret mand køre væk på en båre efter at være blevet fanget i en ødelagt bygning i New Taipei City under jordskælvet. Foto: AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Direktøren ved Taipeis Geologiske Center, Wu Chien-fu, siger, at det er det kraftigste jordskælv, der har ramt Taiwan i 25 år.

»Jordskælvet er tæt på land, og det er overfladisk. Det kan mærkes over hele Taiwan og på øerne. Det er det stærkeste i 25 år – siden jordskælvet i 1999,« siger Wu Chien-fu ifølge AFP.

I Taiwan er omkring 10.000 husstande uden strøm, oplyser landets nyhedsbureau ifølge The Guardian.

Den største lufthavn i Okinawa, Naha Lufthavn, har onsdag aflyst alle fly som følge af tsunamivarslen, oplyser en embedsmand fra det japanske transportministerium.

Alle ind- og udgående fly blev fra 09.25 lokal tid aflyst ud fra et forsigtighedsprincip.

Stillehavets Center for Tsunamivarsler (PTWS) skriver på dets hjemmeside onsdag morgen, at der ikke længere er en tsunamivarsel. Det skriver AFP.

/ritzau/