I februar har den amerikanske præsident Joe Biden fået fjernet en form for hudkræft.

Det fremgår af en officiel meddelelse fra Det Hvide Hus.

Præsidentens læge, Kevin O'Connor oplyser samtidig, at det er lykkedes at fjerne al kræftvæv. Området omkring biopsien er desuden helet pænt.

Joe Biden vil dog fortsat være under dermatologisk overvågning, men der er ifølge præsidentens læge ikke brug for yderligere behandling.

80-årige Joe Biden er ellers stadig i god form, konkluderede den praktiserende læge efter sundhedstjekket i februar.

»Præsident Biden er stadig en sund, rask 80-årig mand, som er i stand til med succes at udføre præsidentskabets opgaver,« skrev han i lægerapporten, som blev offentliggjort af Det Hvide Hus.

Kræftformen var ifølge lægen basalcelle karcinom. Ifølge sundhed.dk er den type den mest almindelige kræftform overhovedet.

Lægekontrollen blev traditionelt udført på Walter Reed Hospital i Maryland og varede omkring tre timer. Det var den første kontrol siden november 2021.

På det tidspunkt blev han beskrevet som værende 'sund og rask' og igen fuldt ud i stand til at udføre sine pligter som landets øverste leder.

Der blev herefter opdaget nogle nerveskader på hænder og fødder samt gigt, som ifølge O'Connor er årsagen til, at Biden bevæger sig noget stift og forsigtigt. Dette har varet ved og er også diskuteret i den seneste rapport.