Salah Abdeslam, som var en af hovedgerningsmændene bag flere koordinerede terrorangreb i Paris, har modtaget erstatning i fængslet.

Erstatningen skyldes, at den 29-årige belgiskfødte IS-terrorist har vundet en sag omhandlende niveauet af overvågning af ham i fængslet.

Ifølge News.com.au har retten tildelt Salah Abdeslam 500 euro (3.700 kroner) i kompensation, efter den har vurderet, at overvågningen af ham har krænket hans privatliv og dermed været ulovlig.

Salah Abdeslam er den eneste overlevende bag angrebene i Paris 13. november 2015, hvor en række ekstremister dræbte 130 mennesker i blandt andet spillestedet Bataclan og på fodboldstadionet Stade de France

Salah Abdeslam.
Salah Abdeslam. Foto: HANDOUT
Vis mere

Det franske parlamentsmedlem ​Nicolas Dupont-Aignan har kommenteret rettens beslutning, som han kalder for en 'skændsel'.

Salah Abdeslam, som er fransk statsborger, har siden april 2016 siddet fængslet i Fleury-Mérogis Fængsel, hvor han har været under 24-timers videoovervågning.

Det var Salah Abdeslams advokat, Frank Berton, der tog sagen op, da han mente, at overvågningen krænkede hans klients ret til et privatliv.

Han kaldte overvågningen for 'et angreb på friheden'.

Efter dommen blev advokat Frank Berton bedt om at videregive sin klients kontonummer, men ifølge News.com.au's oplysninger har Salah Abdeslam endnu ikke rørt pengene.

Salah Abdeslam blev anholdt i Bruxelles flere måneder efter angrebet i Paris.

Under flugten kom franskmanden med marokkanske rødder og en medsammensvoren i skudveksling med politiet.

Tre politifolk blev såret i episoden, som han fik en 20 år lang fængselsstraf for.