Iran har i weekenden haft problemer med et elektrisk net på et atomanlæg i Natanz, som er landets største anlæg for berigelse af uran, skriver Ritzau.

Irans atomenergiagenturs chef, Ali Akbar Salehi, er søndag ude at sige, at det blackout, der har ramt anlægget, er en terrorhandling, skriver AP News.

Ali Akbar Salehi fremsatte bemærkningerne i en rapport offentliggjort af iransk stats-tv søndag. Han nævnte dog ikke nogen mistænkt i sabotagen.

Atomchefen siger til iransk tv, at han vil bede det internationale samfund og Det Internationale Atomenergiagentur (IAEA) om at håndtere det, han betegner som »atomterrorisme«.

Salehi tilføjer, at Iran også forbeholder sig ret til at gribe til handling over for dem, der står bag den påståede »terrorisme«.

Atomanlægget i Natanz havde få timer forinden strømafbrydelsen taget en ny avanceret centrifuge til berigelse i af uran i brug.

Trods strømafbrydelsen er der ikke sket noget radioaktivt udslip, siger talsmanden for Irans civile atomprogram, Behrouz Kamalvandi:

»Ved episoden kom ingen noget til, og der er ikke sket noget radioaktivt udslip.«

Strømafbrydelse finder også sted midt i forhandlingerne om en atomaftale med verdensmagterne og en anspændt situation mellem Iran og Israel.

Og hvis Israel forårsagede strømafbrydelsen, øger det spændingerne yderligere mellem de to nationer i Mellemøsten, skriver AP News.

I juli sidste år udbrød der brand på anlægget, hvilket regeringen i Teheran kaldte et forsøg på sabotage mod Irans atomprogram.