Den engelske regering planlægger nu at sætte en stopper for tyveri af hunde, som nærmest er gået amok under den verdensomspændende coronapandemi.

Med en ny lov skal der gribes ind over for hundenapning. Folk, som stjæler en hund, skal risikere op til fem år bag tremmer, når loven træder i kraft. Det skriver Sky News.

Loven er en del af en lovgivning om kæledyr, der for øjeblikket er ved at blive vedtaget i det engelske underhus. Det har i forvejen fået en anbefaling fra regeringens kæledyrs-specialenhed i september i år.

Enheden, der blev nedsat i maj, har rapporteret om en stigning i tyverier af kæledyr under pandemien. Det engelske politi fik rapporter om flere end 2.000 tilfælde i 2020.

En schæferhundehvalp leger i sneen i Virginia, USA, i 2014.
En schæferhundehvalp leger i sneen i Virginia, USA, i 2014. Foto: KAREN BLEIER
Vis mere

Hundenapning er det største problem. Syv ud af ti tilfælde, som politiet får rapporter om, handler om tyveri af hunde.

Lederne af dyrerettighedsorganisationerne hilser nyheden velkommen.

David Bowles er leder af Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA), og han håber, at det vil 'sætte en stopper for dem, som udfører denne kriminelle handling'.

»Når den nuværende foreslåede lov handler om hunde, så er vi glade for at se en regering, som også indser, hvor meget dyr kan betyde for folk. Der er således mulighed for, at den også kan gælde andre husdyr,« tilføjer han.

Den engelske miljøminister, George Eustice, siger, at den nye lov vil give retfærdighed for ofrene for hundenapning. 
Den engelske miljøminister, George Eustice, siger, at den nye lov vil give retfærdighed for ofrene for hundenapning.  Foto: PAUL ELLIS
Vis mere

Forkæmpere for loven har længe villet have skrappere straffe. Den nuværende lov reflekterer ikke det trauma, det er at miste sit kæledyr.

I Danmark går strafferammen op til halvandet års fængsel for at stjæle en hund. Det er dog yderst sjældent, politiet griber ind.

Andre læser også