Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Hotelkongen Petter Stordalen afblæser krise i hotelbranchen efter corona, men han indrømmer samtidig, at høje energipriser er en stor udfordring.

Faktisk er priserne så høje, at han ikke mener, det er holdbart i længden.

»Det koster os mindst 20 millioner ekstra om måneden. Men vi er ikke alene om at mærke de høje energipriser. Priserne er forskellig alt efter, hvor i landet man befinder sig, men som det er nu, kan det ikke fortsætte,« siger rigmand og hotelinvestor, Petter Stordalen til det norske finansmedie Borsen.

Han er nok især kendt herhjemme for investeringer i Villa Copenhagen ved Københavns Hovedbanegård, Comfort Hotel Copenhagen Airport, Clarion Hotel Copenhagen Airport, Comfort Hotel Vesterbro og Skt. Petri.

Det er ikke kun strømpriserne, der er hård kost for Stordalen.

Coronapandemien førte til, at han måtte opsige 7.500 ansatte og sluge et tab på 5,1 milliarder kroner i hotelkæden Nordic Choice.

Stordalen anses for at være Norges 11. rigeste mand med en formue på 19 milliarder kroner.

Expressen har dog tidligere skrevet, at Stordalen har placeret stort set hele sin formue i ejendomme.

Han glæder sig derfor over, at coronapandemien er overstået, og at folk igen er begyndt at booke hoteller samtidig med, at han har fået mulighed for at genansætte nogle af de afskedigede medarbejdere.

»Nu ser vi fremad, og så må vi tage de udfordringer, der kommer, i form af stigende energipriser eller andet,« siger Stordalen.