Det var et skrækkeligt øjeblik, da surferen opdagede en stor haj, der plaskede rundt i havet lige bag ved ham.

Det tog derefter ikke mange millisekunder, før han desperat svømmede ind mod land og sikkerheden i Puerto Rico i Caribien.

Det hele blev optaget på en video på stranden Middles Beach i går. Videoen viser hajen blive kastet rundt i bølgerne, kun meter fra Rolando Montes.

Dens hale kastes rundt, mens dyret svømmer rundt, skriver Daily Mail.

Surferen flygter fra hajen ud for Middles Beach, Puerto Rico. den 29. november 2021.
Surferen flygter fra hajen ud for Middles Beach, Puerto Rico. den 29. november 2021. Foto: JORGE BENITEZ
Vis mere

I mellemtiden kan man se Montes, med paniske svømmetag, padle væk fra hajen. Han prøver desperat at nå i sikkerhed på stranden.

Man kan også se en anden surfer på videoen. De to surfere lå oven på deres surfbræt, som var de i færd med at dirigere væk fra hajen.

Jorge Benitez var manden bag videokameraet. Han var til stede på Middles Beach sammen med sin ven, Rolando Montes, som svømmede for livet på billederne.

Ifølge Benitez var det ikke normalt at se hajer på den strand. Det kan forklare hans reaktion, da han optog videoen.

Surferen tager flugten fra den store haj..
Surferen tager flugten fra den store haj.. Foto: JORGE BENITEZ
Vis mere

»Det var den første haj, jeg så. Selvom det er kendt, at de er i området, har de tilsyneladende føde nok. Det er derfor sjældent at se dem.«

Hajangreb i vandet omkring Puerto Rico er meget sjældne. Rapporter om det seneste daterer sig tilbage til 2011 – og det var ikke engang dødeligt.

Der har kun været 16 angreb siden år 1900 – både med dødelig og ikkedødelig udgang. Der findes omkring 40 forskellige arter af hajer ved øen.

Andre læser også