Klimaaktivisten Greta Thunberg har formentlig haft coronavirus.

Det skriver den verdensberømte svenske teenager selv på sin Instagram-profil, hvor hun fortæller, at hun af samme grund har holdt sig inden døre de seneste 14 dage.

Den nu 17-årige Thunberg blev kendt, da hun i 2018 fik skoleelever over hele verden til at strejke under sloganet: 'Skolestrejke for klimaet.'

Siden har hun rejst rundt i hele verden og talt klimaets sag.

Hun har blandt andet optrådt ved FN's klimatopmøde sidste år, hvor hun holdt en meget følelsesladet tale.

I sit seneste opslag på Instagram fortæller hun, at hun efter en rejse i centraleuropa fik det dårligt og havde symptomer på covid-19.

'I Sverige kan man ikke blive testet for covid-19 med mindre man har behov for behandling. Alle, der føler sig syge, bliver bedt om at blive hjemme og isolere sig selv. Jeg er derfor ikke blevet testet for covid-19, men det er højeste sandsynligt, at jeg har haft det, når man tænker på mine symptomer og omstændighederne,' skriver Thunberg blandt andet i opslaget.

Her slår hun også fast, at hun er kommet sig oven på sin sygdom.

Og så kommer hun med en opfordring til folk om at blive hjemme, hvis de får det dårligt - også selvom det kun er lidt dårligt, som hun selv havde det, skriver hun.

Hun kommer også med en bøn til sine mange unge følgere:

'Vi, som ikke tilhører en risikogruppe, har et enormt ansvar. Vores handlinger kan være forskellen på liv og død for mange andre.«

Opslaget fra Thunberg slutter med et ønske om, at alle følger anvisningerne fra eksperter og lokale myndigheder.

'Bliv hjemme for at forsinke virussen. Og husk altid at passe på hinanden og hjælpe dem, der har behov for det.'