Ligesom os danskere er nordmændene glade for ost, og nu slås de om en fransk en af slagsen.

I øjeblikket bliver osten Mont d'Or nemlig flået af hylderne i flere af landets Meny-butikker.

»Alt, vi får ind, bliver udsolgt,« siger Menys kommunikationschef i Norge, Nina Horn, til Dagbladet.

Mont d'Or er en sæsonvare, og det er nu, den er klar til at blive spist.

En osteansvarlig ved navn Lars Engen, som arbejder i en Meny i Oslo-forstaden Bærum, siger til Dagbladet, at mange venter på osten hvert år.

Butikken har derfor sørget for at sikre en stor nok beholdning ved selv at importere den.

Osten kommer fra køernes vintermælk, og derfor kan den kun fås i butikkerne mellem efterår og forår, når den er færdiglagret.

I den danske Meny på Jægersborg Allé i Charlottenlund blev den sidste år solgt til 99,95 kroner.

Det fremgår af et Instagram-opslag, som butikken delte i november 2024.

»De kan være svære at få fat på, men vi har dem,« skrev butikken om den eksklusive ost.

Typisk bager man en Mont d'Or-ost i ovnen, hvorefter den bliver til en smeltet ostemasse - en slags ostefondue - som man for eksempel kan dyppe sit brød i.