I videoen herover kan du se Trump-parret, da de ankom til Det Hvide Hus før Trumps indsættelse som præsident i januar 2017.

En elendig far og en endnu værre ægtemand.

Det er ikke bare Donald Trumps evner som præsident - eller manglen på samme - journalisten Michael Wolff behandler i sin allerede meget omtalte bog, 'Fire and Fury: Inside the Trump White House.'

Wolff beskylder også Trump for at være en fraværende far og en notorisk skørtejæger, som kun sjældent tilbringer tid med sin hustru, Melania.

'Donald Trumps ægteskab var forvirrende for næsten alle omkring ham. Han og Melania tilbragte forholdsvis lidt tid sammen. På et tidspunkt kunne de gå i dagevis uden at have kontakt, selv da de var i Trump Tower på samme tid,' skriver Michael Wolff i bogen.

Bogen 'Fire and Fury: Inside the Trump White House' af Michael Wolff blev udgivet fredag - før tid - for at undgå, at præsidente nåede at stoppe den.
Bogen 'Fire and Fury: Inside the Trump White House' af Michael Wolff blev udgivet fredag - før tid - for at undgå, at præsidente nåede at stoppe den. Foto: SHANNON STAPLETON
Vis mere

Den meget omtalte bog om Trumps første år som præsident skildrer kaotiske forhold i Det Hvide Hus efter magtovertagelsen. Forfatteren siger selv, at han har haft nærmest uhindret adgang til præsidentboligen og talt med omkring 200 personer i eller omkring Det Hvide Hus i forbindelsen med bogen. En af de personer, der er citeret i bogen, er Trumps tidligere chefstrateg, Steve Bannon, som blev fyret fra sit job i sommeren 2017.

Det vrimler med opsigtvækkende og skandaløse beskyldninger i bogen. Blandt andet, at Trumps slet ikke stillede op for at vinde. Han ville nemlig slet ikke være præsident, men i stedet gøre massiv reklame for sig selv og gøre sine børn til verdensstjerner, påstår forfatteren. Bogen hævder også, at Trump havde lovet Melania, at han ikke ville vinde, og at den nye førstedame græd på valgnatten - og at det var ikke af glæde.

Præsident Trump og Førstedame Melania Trump danser ved the Liberty Ball på indsættelsesaftenen i januar 2017.
Præsident Trump og Førstedame Melania Trump danser ved the Liberty Ball på indsættelsesaftenen i januar 2017. Foto: JONATHAN ERNST
Vis mere

Trump-parrets ægteskab kommer også under kærlig behandling i bogen. Wolff skriver, at Melania tit ikke ved, hvor hendes mand er henne, og at de - som de første i Det Hvide Hus siden Kennedyerne - har hver deres soveværelse.

Forfatteren mener at vide, at Trump har krævet at få en nøgle til sit soveværelse, så han kan låse både sin kone og Secret Service ude. I stedet hygger han sig ved sengetid med at se hele tre tv-programmer på samme tid, mens han spiser cheeseburger.

Ny bog spækket med skandaløse beskyldninger mod Trump: Her er 10 opsigtsvækkende påstande

Ifølge Wolff har Trump flere gange over for andre omtalt sin 24 år yngre hustru som en 'trofæ-kone', og han skulle også have delt det synspunkt med sine venner, at jo større aldersforskel, der er mellem en ældre mand og en yngre kvinde, jo mindre bekymrer den yngre kvinde sig om utroskab.

Heller ikke Trumps forældre-evne har Michael Wolff meget til overs for. Han beskylder Trump for at være 'en fraværende far for sine første fire børn' og 'endnu mere fraværende over for sin femte, Barron, som han har med Melania.'

Donald Trump sammen med chefstrateg Steve Bannon, da de to stadig var på talefod. Senere blev Bannon fyret. (Arkivfoto)
Donald Trump sammen med chefstrateg Steve Bannon, da de to stadig var på talefod. Senere blev Bannon fyret. (Arkivfoto) Foto: CARLOS BARRIA
Vis mere

Måske ikke så overraskende - bogens indhold taget i betragtning - har 'Fire and Fury' fået skarpe reaktioner fra Det Hvide Hus. Førstedamens sekretær understreger, at Melania Trump hele vejen igennem har støttet sin mands kandidatur og endda også opmuntret ham til at stille op.

Pressetalskvinde i Det Hvide Hus, Sarah Huckabee Sanders, siger, at bogen er fyldt med falske og vildledende oplysninger fra personer, som hverken har adgang til eller indflydelse i Det Hvide Hus.

Trump selv er rasende over bogen og forsøgte at få stoppet udgivelsen af den. Han truer forfatteren med et sagsanlæg og udsendte en pressemeddelelse, hvor han tager afstand fra både Steve Bannon og bogen:

'Da han blev fyret, mistede han ikke kun sit job, men også sin forstand,' skrev han om sin tidligere betroede medarbejder.