Selvom politiet i Berlin havde øget sikkerhedsforanstaltninger i forbindelse med nytårsaften efter sexovergrebene i Køln for to år siden, blev flere kvinder seksuelt antastet ved dette års nytårsfejring i den tyske hovedstad.

Det skriver den tyske avis WELT.

Ifølge politiet er der tale om 10 sager om seksuelle overgreb, som skete ved Tysklands største nytårsfest ved Brandenburger Tor i Berlin, hvor hundredetusinde mennesker var samlet.

Syv personer er blevet anholdt.

'I forbindelse med begivenheden #Welcome2018 i Berlin, har vi desværre fået anmeldelser om lejlighedsvise seksuelle overgreb. Vi tolererer ikke sådanne gerninger!,' skriver Berlins Politi på Twitter.

For første gang havde politiet indført et område, hvor kvinder der blev seksuelt antastet kunne søge hjælp. I dette 'sikkerhedsområde' var kriseuddannede hjælpere fra tysk røde Kors beredt på at træde til, hvis det skulle blive nødvendigt.

Også i Köln rykkede politiet ud til sager om ni forskellige kvinder, der fortæller, at de var blevet seksuelt antastet.

Kvinders sikkerhed i forbindelse med store arrangementer har været af høj prioritet i Tyskland, siden adskillige kvinder på nytårsaften i Køln for to år siden, blev udsat for grove seksuelle krænkelser, trusler og tyveri af yngre mænd. En gruppe på omtrent 1.000 mænd samlede sig bag hovedbanegården ved domkirkepladsen i Køln, hvor de udsatte mindst 30 kvinder for det, som tysk politi kaldte 'massive seksuelle overgreb.'