En dansk kvinde er blevet anholdt i Malaysia og sigtet for brug af narko.

Ifølge det lokale medie The Star blev den 35-årige dansker anholdt lørdag middag i hovedstaden Kuala Lumpur. Det skete ved en politiransagning af den lejlighed, som kvinden boede i sammen med sin 30-årige, franske mand.

Ifølge det lokale politi betragtes den danske kvinde som en slags berømthed, uden at man dog vil komme med nærmere oplysninger omkring hendes identitet.

B.T. erfarer dog, at hun lokalt er velkendt som influencer og tv-vært, men er stort set ukendt i Danmark.

I Malyasia ser man som i en række andre lande i Asien med meget stor alvor på selv små mængder hash, så selv om der kun blev fundet lidt over to gram hash hos parret, kan følgerne blive alvorlige.

Om aktionen lørdag siger den lokale polititalsmand:

»Vi arresterede en 30-årig fransk mand og en 35-årig dansk kvinde under ransagningen, som skete på baggrund af oplysninger om stofmisbrug. Vores afdeling for narkokriminalitet kontrollerede lejligheden og fandt 2,05 gram hash.«

Efter anholdelsen blev den franske mand ved en urinprøve testet positiv for det euforiserende stof THC, der findes i hash.

Han er blevet tilbageholdt for foreløbig fire dage, mens den danske kvinde i første omgang kun blev tilbageholdt et døgns tid af hensyn til den videre efterforskning i sagen.

I Malaysia kan handel med over 200 gram hash udløse dødsstraf, og besiddelse af mindre end 50 gram hash kan udløse op til 10 års fængsel.

B.T. har spurgt til sagen hos Udenrigsministeriets Borgerservice, der efter nogle timer sendte følgende korte svar-mail:

»Udenrigsministeriet er bekendt med, at en dansk statsborger har været anholdt i Kuala Lumpur. Udenrigsmisteriets Borgerservice har tavshedspligt i personsager.«