Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

I begyndelsen var Maribel Sotelo og hendes familie godt tilfredse med den lille hund, som deres søn havde købt i en forretning i det centrale Lima. Men de skulle hurtigt blive klogere.

Familiens hund legede først fredeligt med de andre hunde i nabolaget. Men da den voksede sig større – var det pludselig en anden historie. Det skriver Reuters.

Hunden blev kaldt Run Run, og den begyndte at jagte naboernes kyllinger og ænder – og åd dem – og naboerne blev særdeles vrede.

Det viste sig nemlig, at hunden i virkeligheden var en 'ræv'. Det vil sige en 'Andean fox', som er det engelske navn. Den har tynde ben, en busket hale, trekantet hoved og store ører.

Run Run er fanget og på plads i en zoologisk have.
Run Run er fanget og på plads i en zoologisk have. Foto: AFP PHOTO / ANDINA
Vis mere

Faktisk er det ikke en ræv, men mere et dyr, der er i familie med ulve og sjakaler.

»Vi troede, at det var en renavlet hund,« sagde Sotelo.

Hun fortalte, at hendes søn havde købt hundehvalpen som kæledyr for et beløb på cirka 85 danske kroner. Det skete for omkring seks måneder siden.

»En nabodame fortalte, at den havde ædt tre store marsvin,« sagde Sotelo, der var ked af, at hun skulle betale ejerne for de døde dyr.

For få dage siden stak Run Run af fra familiens hjem.

Men politiet og folk fra det nationale skov- og vildtforvaltningsservice (SERFOR) ledte efter 'ræven' og indfangede den.

Derefter blev den sendt til en zoologisk have i Lima, Perus hovedstad.

Walter Silva er en specialist i SERFOR. Han fortæller til nyhedsbureauet Reuters, at mange vilde dyr bliver bragt fra områder i Amazonas til Lima, hvor de bliver solgt.

»Mange dyr bliver fanget som unger. Derfor bliver forældrene dræbt. Disse unger bliver illegalt solgt på markederne,« siger han.

»I dette tilfælde blev en 'ræv' – Andean fox – solgt som en familiehund.«

SERFOR har i år i 128 tilfælde konfiskeret vilde dyr i Perus hovedstad, Lima. Det koster mellem tre og fem års fængsel at handle med de vilde dyr.

Andre læser også