»Vi er dybt berørte.«

Sådan lyder det i en udtalelse fra den nationale israelske tv-station Kan, efter en israelsk chauffør onsdag er afgået ved døden som følge af, at han mandag blev ramt af et stykke lysudstyr, som han skulle fragte i forbindelse med Eurovision.

Manden - der er identificeret som den 66-årige Fuldi Schwartz - var i gang med aflæsning af en lastbil med teknisk udstyr på en parkeringsplads ved Expo Tel Aviv, hvor sangkonkurrencen bliver afholdt denne uge, da ulykken skete.

»Vores tanker er hos og vores kondolencer går til hans familie,« lyder det videre i udtalelsen fra Kan, som B.T. har fået tilsendt.

»Vores prioritet er altid at sikre sikkerheden for alle, der er involveret i Eurovision Song Contest,« tilføjes der.

Tv-stationen oplyser videre, at man samarbejder med myndighederne for at finde ud af, hvordan ulykken kunne ske.

Ifølge det lokale medie Times of Israel fortæller hans familie, at Fuldi Schwartz blev hasteindlagt efter ulykken og opereret for de alvorlige skader, han havde fået i blandt andet sit hoved.

Tirsdag blev hans tilstand forværret, og onsdag afgik han ved døden.

Ifølge Times of Israel fortæller hans søn, Erez, at han stiller spørgsmålstegn ved, om sikkerheden var i orden, da ulykken skete:

»Vi giver ikke nogen skylden på nuværende tidspunkt, men hvordan er det muligt, at noget så forfærdeligt kan ske ved en begivenhed så stor som Eurovision med så mange penge investeret i det, med så meget opsyn og sikkerhed?,« siger han.

Schwartz, der kommer fra byen Pardes Hanna i Israel, efterlader sig konen Dalia og børnene Erez og May.

Torsdag kommer danske Leonora for første gang på scenen til Eurovisions anden semifinale. Finalen bliver afviklet lørdag.