Blinken, Flournoy, Sullivan, Klain og Donilon.

Smag lige på de navne. Får de dig til at tænke toppolitik? Nej, vel? Alligevel ser det ud til at blive navne, hele verden skal lære lige om lidt.

Det samme gælder Yellen, Kerry, Mayorkas og Haines.

Efter alt at dømme bliver de nemlig prominente navne i Joe Bidens kommende regering.

Det skriver en række amerikanske medier herunder NPR, New York Times, AP og The Atlantic.

Og dommen er umiddelbart god. Men som flere også påpeger: Nogle godt og grundigt kedelige navne. Eller som det hedder i The Atlantic fra skribenten Graeme Wood:

»Navnet 'Sleepy Joe' skulle være et øgenavn, ikke en profeti,« lyder det, inden de dele af Bidens hold, der har fundet vej til offentligheden, beskrives som en omgang »varm mælk«. Betryggende, men ikke voldsomt interessant.

Og som gennemgangen af de væsentligste navne herunder vil vise, så er en stor del gamle bekendte, mange bare ikke anede, de var bekendte med.

Det Hvide Hus

Stabschef: Ron Klain

Definitionen af en gammel kending i Washington. Klain har således været i Joe Bidens stab, da han først var senator og siden i tiden som vicepræsident. Han har også fungeret som medhjælper hos Barack Obama og Al Gore, dengang Gore var vicepræsident under Bill Clinton.

Han indtager den vigtige rolle som stabschef, hvor han mere eller mindre skal styre Det Hvide Hus, og hvem og hvilke dagsordener der får adgang til præsidenten.

Han er også tidligere taleskriver for en række demokratiske præsidenter og præsidentkandidater. Og så har han fået tilnavnet 'Ebola-zaren' for håndteringen af et udbrud af den dødelige virus tilbage i 2014.

Ron Klain.
Ron Klain. Foto: NICHOLAS KAMM
Vis mere

Seniorrådgiver til præsidenten: Mike Donilon

For insidere i tidligere demokratiske kampagner er han en ægte grand old man. Han har arbejdet på hele seks præsidentielle kampagner og angiveligt hele 25 forskellige valgkampagner i Det Demokratiske Parti.

I slut-1980'erne var han med til at skrive historie, da L. Douglas Wilder blev den første sorte guvernør i en amerikansk delstat i Virginia.

Han var en støtte for Joe Biden, da han blev vicepræsident i 2009. Desuden er hans ene bror Tom Donilon tidligere rådgiver for Barack Obama.

Tom Donilon.
Tom Donilon. Foto: JIM WATSON
Vis mere

National sikkerhedsrådgiver: Jake Sullivan

Man skal lede længe, før man kan finde et større politisk talent end Jake Sullivan. Den blot 43-årige advokat har allerede i en årrække haft sine fødder indenfor hos de helt store navne i Det Demokratiske Parti. Og Hillary Clinton har kaldt ham for 'en potentiel fremtidig præsident'.

Jake Sullivan har arbejdet sig op fra folkeskole til de fineste uddannelser på Oxford og Yale. Efterfølgende arbejdede han på Clinton-kampagnen i 2008. Siden rykkede han med hende i udenrigsministeriet.

Han er dog ikke uden skandaler. Han var blandt andet involveret i en af de største demokratiske skandaler i nyere tid, da Hillary Clinton kom i store problemer for at have haft fortrolige emails på sin private computer. Her skulle Sullivan have sendt en række fortrolige emails, der endte på Clintons private computer uden sikkerhedsbeskyttelse.

Jake Sullivan.
Jake Sullivan. Foto: Pete SOUZA
Vis mere

Ministre og andre topposter

Udenrigsminister: Anthony Blinken

Han er nærmest som skabt til at være udenrigsminister. I hvert fald i den traditionelle Washington D.C.-forstand.

Under Barack Obama var Blinken viceudenrigsminister. Tidligere var han sikkerhedsrådgiver for først vicepræsident Joe Biden, inden han blev vice-national sikkerhedsrådgiver for Barack Obama.

Han har en forkærlighed for Frankrig, hvor han gik i skole som barn. Desuden mener han, at den 'gamle' verdensorden, hvor USA er lederen, er den, som skal tilstræbes – hvilket siger meget om Joe Bidens idé om udenrigspolitik.

Anthony Blinken.
Anthony Blinken. Foto: Brendan Smialowski
Vis mere

Minister for Homeland Security: Alejandro Mayorkas

Det ser ud til, at Joe Biden har valgt en latino og immigrant som chef for det væsen i USA, der tager sig af netop immigranter. Hovedsageligt ved grænsen til Mexico mod syd.

Mayorkas er nemlig selv immigreret til USA som ung og skal derfor stå i spidsen for et organ, der har været hårdt under pres under Donald Trump.

Mayorkas kender Homeland Security ganske godt, da han under Obama var viceminister for foretagendet, der er det tredjestørste i hele USA.

Alejandro Mayorkas.
Alejandro Mayorkas. Foto: Joe Skipper
Vis mere

Direktør for nationale efterretninger: Avril Haines

Haines ser ud til at blive den første kvinde til at indtage den magtfulde post som chef for nationale efterretninger. Og dermed fortsætter en trend i Bidens holdbygning, hvor kvinder og minoriteter ser ud til at få en markant større rolle end i tidligere præsidentskaber.

Men Haines er ikke en nybegynder i efterretningsverdenen. Hun har tidligere været vice-national sikkerhedsrådgiver i Det Hvide Hus under Obama, og så har hun været vicedirektør i CIA.

Hun har kendt Joe Biden i en årrække. Ikke mindst fordi hun kender ham fra Obama-tiden. Og så styrer hun Joe Biden overgangshold for national sikkerhed og udenrigspolitik.

Avril Haines.
Avril Haines. Foto: WIN MCNAMEE
Vis mere

Speciel klimaudsending: John Kerry

En af de få, som ikke behøver nærmere introduktion.

Den tidligere udenrigsminister under Barack Obama og præsidentkandidat tilbage i 2004 skal sikre, at klimaet får en væsentlig tyngde i Bidens regering.

Kerrys fokus skal hovedsageligt været på samspillet mellem USA og resten af verden, når det kommer til klima.

John Kerry.
John Kerry. Foto: BERTRAND GUAY
Vis mere

FN-ambassadør: Linda Thomas-Greenfield

Som en sort kvinde, der voksede op i Louisiana i det 'dybe syd' i USA, har Thomas-Greenfield oplevet modgang i sit liv.

Hendes forældre nåede kun at gå i skole til henholdsvis 3. og 8. klasse. Alligevel fik hun sig en universitetsuddannelse, inden den efterhånden lange karriere tog hende mod afrikanske og europæiske lande.

Hun har været USA's ambassdør i Liberia, inden hun under Barack Obama tjente som chef for Bureau of African Affairs.

Linda Thomas-Greenfield.
Linda Thomas-Greenfield. Foto: MANDEL NGAN
Vis mere

Finansminister: Janet Yellen

En af de tunge poster går til den tidligere formand for USA's nationalbank fra 2014 til 2018.

Janet Yellen fungerede som Bill Clintons økonomiske toprådgiver i 1990'erne, og siden har hun arbejdet sin vej op igennem den amerikanske nationalbank, hvor hun først blev en del af ledelsen under finanskrisen i 2008.

Yellen bliver den første kvinde til at være chef for finansministeriet i USA i de 232 år, ministeriet har eksisteret, og hun får til opgave at hjælpe med at genrejse den amerikanske økonomi efter coronakrisen.

Janet Yellen.
Janet Yellen. Foto: JONATHAN ERNST
Vis mere

Endnu mangler en række markante ministerposter fortsat et navn.