På den lille caribiske ø Montserrat er adgangskravet ganske enkelt og let at forstå.

Man skal have en årsindkomst på minimum 70.000 dollar – eller rundt regnet 444.000 kroner – for overhovedet at få lov at sætte en fod på de smukke sandstrande på øen.

Ifølge New York Times har det siden april i år været kravet til turister som en del af de coronarestriktioner, der er blevet fastlagt for østaten.

Nå ja, og så har alle besøgende selvfølgelig også skullet forpligte sig til at blive mindst to måneder i Montserrat efter ankomsten. Efter først de obligatoriske 14 dages karantæne.

Montserrat er en caribisk ø.
Montserrat er en caribisk ø. Foto: VisitMontserrat
Vis mere

Ikke overraskende har det betydet, at ikke mange fremmede har besøgt øen siden april.

I alt 21 turister har benyttet sig af 'tilbuddet', fordelt på kun syv familier. Til sammenligning er der normalt 18.000-21.000 turister om året, der besøger øen.

»De er meget selektive, i forhold til hvem de lukker ind. Jeg har endda fået at vide, at de har afvist folk,« fortæller amerikaneren David Cort til New York Times.

Han har tilbragt tre måneder i Montserrat sammen med sin hustru og datter. De har begge arbejdet 'hjemme' under opholdet, hvilket også har været den løsning, myndighederne har foretrukket.

I øsamfundet har man ikke mindst været bange for, at coronasmitten skulle sprede sig uhæmmet i lokalbefolkningen, da kun omkring en fjerdedel af de cirka 5.000 indbyggere er vaccineret.

Af samme grund lukkede man hurtigt grænserne fuldstændig i marts 2020, da de første smittetilfælde blev opdaget på øen. Og sådan vedblev det altså med at være frem til april i år på øen, der ligger øst for Puerto Rica og øverst i en perlerække af St. Lucia, Martinique, Dominica og Guadeloupe.

Om få dage bliver grænserne dog igen åbnet på Montserrat. Fra 1. oktober kan alle igen få lov at besøge øen uden hensyn til årsindtægt eller længde på ophold.

Hvis altså man er vaccineret mod corona.