Rusland afviser alle beskyldninger om, at Kreml skulle have spillet nogen rolle i sag om giftangreb.

En militær domstol i Moskva fastholder, at forgiftningen af den russiske oppositionspolitiker Aleksej Navalny ikke skal efterforskes.

Den russiske domstol afviser mandag en appel fra Navalnyjs advokater, oplyser den fængslede oppositionsleders advokater.

Ifølge amerikanske regeringskilder tyder deres efterretninger på, at medlemmer af Ruslands nationale sikkerhedstjeneste, FSB, benyttede nervegiften Novitjok til at forgifte Navalnyj 20. august sidste år.

FN-eksperter har konkluderet, at Rusland stod bag angrebet på den 44-årige Navalnyj, og at giften Novitjok blev brugt for "at sprede frygt".

Navalnyjs advokater siger, at de vil appellere afgørelsen igen.

Navalnyj vendte i januar hjem til Rusland efter længere tids behandling i Tyskland som følge af giftangrebet.

Ved hjemkomsten til Rusland blev han anholdt for ifølge myndighederne at have brudt regler i forbindelse med en betinget dom i 2014. I begyndelsen af februar blev han sendt i fængsel, da en domstol ændrede en betinget dom på tre et halvt års fængsel til en ubetinget.

Rusland afviser alle beskyldninger om, at Kreml skulle have spillet nogen rolle i sagen, og det siger også, at det ikke har set bevis på, at Navalnyj blev forgiftet.

Navalnyj kalder det fængsel, som han er indsat i, for "en virkelig koncentrationslejr". Han siger, at han bliver vækket hver time, fordi han mistænkes for at ville flygte.

Det skrev Reuters i sidste uge på baggrund af en besked sendt på Navalnyjs instagramprofil. Det var samtidig en bekræftelse af, at Navalnyjs er fængslet i en lejr i Vladimir-regionen nordøst for Moskva. Området er kendt for sit strenge regime. Det ligger 100 kilometer nordøst for hovedstaden.

Rusland har over 600 arbejdskolonier i landets fængselssystem.

EU og USA har i en koordineret indsats indført sanktioner mod en række højtstående embedsmænd fra Rusland.

/ritzau/Reuters