Den svenske statsepidemiolog Anders Tegnell og hans familie har modtaget dødstrusler.

Det skriver Aftonbladet og Expressen.

Tegnell modtog ifølge Aftonbladet en mail den 19. marts, som indeholdt trusler mod både Tegnell og statsepidemiologens familie.

»Jeg blev ikke så bekymret på egne vegne, men tager det med største alvor, når det rettes mod min familie,« siger Anders Tegnell i et politiforhør ifølge Aftonbladet.

Det svenske politi jagter stadig gerningsmanden bag truslerne.

Anders Tegnell - som er Sveriges pendant til Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm - står bag den svenske coronakurs, som har været meget mindre restriktiv end andre landes.

Hvor de fleste lande - blandt andet Danmark - lukkede samfundet fuldstændig, da virussen begyndte at sprede sig i befolkningen, har der i Sverige under hele krisen hele tiden været åbent i skoler, restauranter, fitnesscentre og så videre.

Sverige har de klart højeste dødstal i Norden, og på det seneste er debatten om strategien for alvor blusset på på den anden side af Øresund.

»Det viste sig at være fuldstændig utilstrækkeligt med tanke på den risiko for spredning, der er i forbindelse med den arbejdsgang, man har, når man arbejder med ældrepleje,« lyder kritikken af Sveriges coronahåndtering fra landets tidligere stasepidemiolog, Annika Linde, der sad på posten fra 2005 til 2013.

»Man undervurderede problemet. Det var en klar fejlvurdering,« fortsætter hun i et interview med Dagens Nyheter.

Anders Tegnell har hele tiden forsvaret sin og Sveriges håndtering af coronaepidemien.

Han mener, at landet har valgt en coronastrategi, som er langtidsholdbar - i modsætning til de mere restriktive tiltag med omfattende nedlukninger af samfundet, som andre lande - herunder Danmark - valgte.