Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen står tilsyneladende i vejen for Storbritanniens første rumbase.

For står det til den skotske regering, så skal den nye rumbase nemlig opføres i et område, som ejes af Anders Holch Povlsen.

Og det er ikke umiddelbart en idé, som den danske milliardær er med på.

Ifølge det skotske medie The Press and Journal er Anders Holch Povlsen, der blev Skotlands største private jordejer, nemlig ikke interesseret i at afgive det stykke land, som er øremærket til den nye rumbase.

Af dokumenter fra de skotske myndigheder, som The Press and Journal har fået aktindsigt i, fremgår det, Anders Holch Povlsen og hans virksomhed Wildland, der arbejder på at genoprette Skotlands vilde natur, modarbejder det store projekt.

De skotske myndigheder havde ellers planer om, at det i 2021 skulle være muligt at opsende raketter og satelitter fra rumbasen, men da Anders Holch Povlsen ejer jorden frem til 2024, er der således noget, der tyder på, at de enten må vente yderligere tre år - eller finde et helt andet sted.

Siden 2006 har Anders Holch Povlsen opkøbt land i Skotland.

Senest har han købt ‘Kinrara Estate’ og de medfølgende 404 hektarer.

Det har betydet, at han har overhalet hertugen af Buccleuch, der hidtil har kunnet prale med at være den privatperson med flest tønder land på sine skøder.

Anders Holch Povlsen har nu  89.000 hektarer ifølge The Press and Journal

»Den her kærlighed til det skotske højland har manifesteret sig i et stadigt større engagement i løbet af årene,« har Anders Holch Povlsen tidligere udtalt til The Press and Journal.

Milliardæren bedyrer, at han vil bruge mange af sine millioner på at få tabt dyreliv tilbage til landet, eksempelvis losser og storke.