Lyt til artiklen

En muslim i 20'erne blev udsat for et voldeligt overfald i den franske by Belfort efter at have fremvist et billede af sin julemiddag på det sociale medie Snapchat.

Det skriver det franske nyhedsmedie L'est Republicain.

Den unge mand bor sammen med sin mor og stedfar, der begge er ansat i politiet i Belfort. Stedfaren er ikke muslim. Juleaftensdag delte den unge mand et billede af det måltid, han indtog med sin familie i anledning af julen.

Menuen bestod af østers og rejer, men selvom der ikke var tale om svinekød, vakte billedet alligevel vrede blandt mandens bekendte fra skolen og den lokale fodboldklub. De kritiserede ham for at fejre jul, selvom han var muslim.

»Beskidt søn af hvide, søn af en slange, søn af politiet. Jeg skal vise dig, hvad en rigtig araber er,« lød det blandt andet i en række fornærmende beskeder fra en bekendt.

De to aftalte at mødes i et område kaldet 'Les Terrasses du Mont'. Der skulle de tale om deres uenigheder, men i stedet blev den unge mand mødt af et tæskehold bestående af fire unge mænd. De tævede ham og truede ham med flere tæsk, hvis han meldte overfaldet til politiet. Det gjorde han dog alligevel.

Efter en kort efterforskning anholdt politiet de formodede gerningsmænd. Manden bag de agressive beskeder sagde under sin afhøring, at han var chokeret over at se, at hans offer havde lagt billeder op af østers og rejer, og at det efter hans opfattelse ikke sømmede sig for en muslim at fejre jul.

Sagen har fået stor politisk og mediemæssig opmærksomhed i Frankrig, hvor sagen bliver set som udtryk for islamistisk ghettodannelse og vold mod politifolks familier.