Er du i lufthavnen på Rhodos? Så hører B.T. gerne fra dig. Skriv til 1929@bt.dk.

Flere tusinde mennesker, heriblandt mange danskere, har siden søndag aften været strandet på den græske ø Rhodos, på grund af et it-nedbrud i øens lufthavn. En af de danskere, der er strandet på ferieøen er Amalie Rasmussen Hansen - og hun fortæller til B.T., at der stadig er totalt kaos mandag morgen.

»Vi blev kørt til hotel sunwing kallithea kl. ca. 03:00 i nat og blev lovet information ved ankomst. Vi har nu fået morgenmad buffet og ved stadig intet. Ingen information overhovedet!,« skriver hun til B.T. via Facebook.

Passagererer der skulle rejse fra den græske ø Rhodos søndag aften måtte i første omgang vente i timevis i lufthavnen, fordi lufthavnens it-system er ramt af nedbrud. Således skriver TUIs hollandske afdeling på Twitter.

»Check in-systemet er nede. Lufthavnen forsøger at løse situationen. Vi undskylder ulejligheden.«

Omkring klokken 02:00 fik de mange turister i lufthavnen en nedslående besked: alle afgange til og fra Rhodos er aflyst. Så fik rejsearrangørerne travlt med at finde logi til deres gæster, men det er lettere sagt en gjort, når det drejer sig om så mange strandede turister.

B.T. erfarer, at omkring 1.000 turister blev kørt til Sunwing Kallithea. Der var selvfølgelig ikke værelser eller senge til dem alle, så mange måtte overnatte på solsenge. Amalie Rasmussen Hansen fik ikke ligefrem en god nats søvn.

»Vi er alle samlet fra fly der går til Sverige, Norge og København på et hotel. Vi måtte i nat/morges tage solsengen ude fra poolen indenfor og sove på, men vi blev vækket og bedt om at fjerne os kl 06:00 og før fordi de skulle have dem på plads,« fortæller den strandede dansker.

Før de mange turister blev fragtet til hoteller på Rhodos, forsøgte en del af dem lagt sig til at sove på deres bagage i lufthavnen.

Kamilla Larsen skulle som mange andre danske turister have været med et fly mod Københavns Lufthavn klokken 00:30 natten til mandag, men flyet måtte omdirigeres på grund af de tekniske problemer i Rhodos Lufthavn.

»Det fly der skulle have haft afgang mod CPH klokken 00.30 har været nødsaget til at lande i Tyrkiet, pga kaosset i lufthavnen her. Guiderne fortæller at der måske vil blive fundet et erstatningsfly eller hotelværelse til os der skulle have været med 00:30,« skriver hun til B.T. på Facebook.

På grund af it-kaosset i lufthavnen kunne de fly, der skulle være ankommet til den græske ferieø, heller ikke lande. De er blevet omdirigeret.

Opdateres...