Coronavirusen giver store knæk i den asiatiske turistindustri.

Faktisk er det så slemt, at de asiatiske lande Thailand og Singapore frygter at tabe millioner af kroner som følge af sygdommen. Det skriver Finans.

Den primære årsag bag dette bunder i de enorme temperaturforskelle mellem Kina på den ene side samt Thailand og Singapore på den anden.

I skrivende stund er det nemlig bidende koldt i Kina, hvor termometeret flere steder viser under frysepunktet.

Længere sydpå, særligt i Thailand og Singapore, er der solskin og op mod 25 grader.

Denne temperaturkontrast har gennem årene fået kinesere til at strømme længere sydpå for at få varme.

Men grundet den aktuelle og farlige coronavirus har Kina suspenderet samtlige grupperejser til udlandet, skrev China Daily lørdag. Dermed kan lande som Thailand og Singapore ikke byde velkommen til kinesiske gruppeturister, som de ellers plejer på denne tid af året.

Finans skriver eksempelvis, at ti millioner kinesiske borgere - under normalt omstændigheder - årligt rejser til Thailand. For et årti siden lød det tal på én million.

Sikkerheden i kinesiske lufthavne er enorm som følge af coronavirussen.
Sikkerheden i kinesiske lufthavne er enorm som følge af coronavirussen. Foto: AHMED YOSRI
Vis mere

Og samtidig spenderer kineserne mange milliarder af kroner på shopping, restauranter og hotelbesøg i Thailand og Singapore.

Mediet The Straits Times skriver videre, at forretningsfolk i landene er bekymrede, fordi omsætningen kan falde med 20-30 procent som følge af coronavirussen.

Derudover frygtes det også, at andre turister fravælger Thailand og Singapore som rejsedestinationer. Simpelthen af frygt for, at de kinesere, som allerede opholder sig i landene, vil give smitten videre.

I Thailand er i alt 14 personer blevet smittet med coronavirussen. I Singapore lyder antallet på fem. 6000 personer er verden over smittet med virussen, mens 132 har mistet livet - alle i Kina, hvor virussen tog sin begyndelse.