Var det sket på en ganske almindelig forårsdag, ville det have vakt opsigt. Det ældgamle Angkor Wat-tempelkompleks i Cambodia er blevet lukket i 14 dage.

Men årsagen er coronapandemien, og der var ikke kommet mange gæster forbi de mange ruiner alligevel.

Lukningen kommer, efter at Cambodia har oplevet en stigning i antallet af covid-19 smittede, der tog fart i februar. Ingen turister har nu adgang til Angkor Wat fra 7. til 20. april. Det skriver chanelnewsasia.

Angortemplerne ligger i den nordvestlige del af provinsen Siem Reap. De tiltrak 2,2 millioner udenlandske turister i 2019, og områdets lufthavn er landets største.

Gartnerne udfører stadig deres arbejde.
Gartnerne udfører stadig deres arbejde. Foto: TANG CHHIN Sothy
Vis mere

Men sidste år betød coronapandemien, at antallet af turister faldt dramatisk. Nu tillader Cambodia igen turister, men de skal i karantæne først.

Torsdag blev 113 nye tilfælde af smitte rapporteret, samtidig blev der meldt om to nye dødsfald. I alt har landet haft 3.028 smittetilfælde og 23 dødsfald.

Sundhedsministeriet har sporet det seneste smittetilfælde til en udenlandsk borger, der brød karantænereglerne og gik på natklub i februar.

Den 20. februar annoncerede regeringen i Phnom Penh en to ugers lukning af alle skoler, biografer, barer og underholdningssteder i hovedstaden.

Øverst ses turisterne gå i Angkor Wat 16. marts 2019. Nederst ses de få turister, der kom 5. marts 2020.
Øverst ses turisterne gå i Angkor Wat 16. marts 2019. Nederst ses de få turister, der kom 5. marts 2020. Foto: TANG CHHIN SOTHY
Vis mere

De antallet af smittede blev ved med at stige, blev lukningen indført over hele landet.

Ansigtsmasker er nu obligatoriske i Phnom Penh og fire af de mest befolkede provinser i landet. Samtidig er der i hovedstaden indført udgangsforbud mellem klokken 20 og 5 om morgenen.

Endelig gør de noget ved vaccinationen, så de sigter mod at vaccinere en million mennesker om måneden. Der bor cirka 17 millioner i Cambodia.