KLUMME: Over 150 dræbte terrorister og 650 arresterede Hamas- og Islamisk Jihad-medlemmer.

Sådan lød meldingen fra det israelske militær fredag morgen efter fem dages intense kampe på Al Shifa hospitalet i Gaza.

Mandag morgen indledte militæret endnu en operation på hospitalet for at arrestere højtstående Hamas-medlemmer, hvilket, som forventet, blev mødt med kritik fra nødhjælpsorganisationer.

Hamas igangsatte propagandamaskinen, og benægtede selvfølgelig at skulle være til stede på hospitalet. I stedet, sagde de, var Israel ude på at begå endnu en massakre mod uskyldige civile.

Det viste sig, at det trods alt var for stor en løgn at slippe afsted med, eftersom to israelske soldater blev dræbt under operationen. 

Der er åbenbart grænser for, hvad omverdenen vil tro på, i dette tilfælde at de to israelske soldater skulle være blevet dræbt af ubevæbnede patienter og læger.

Hamas skiftede derfor lynhurtigt strategi, og udsendte en meddelelse om, at man nu var i åben konfrontation med israelske soldater på hospitalet, og at man allerede havde dræbt flere.

En nyhed der blev delt på Al Jazeeras arabiske kanal, men som mange vestlige medier og ngo'er lod passere. Endnu en gang blev Israel kritiseret for at angribe et hospital, alt imens Hamas gik fri.

Mig bekendt har hverken WHO eller andre organisationer, der samarbejder med hospitalet, fordømt Hamas’ brug af Al Shifa igen. Ingen af dem har tilsyneladende heller vidst, at de overhovedet var til stede.

Altså mere eller mindre samme historie som i November, hvor Al Shifa også blev lavet om til en kampzone mellem Hamas og israelske soldater. Dengang fandt Israel et omfattende Hamas tunnel netværk under hospitalet, hvilket hospitalsdirektøren nægtede at kende til.

WHO har endnu ikke (mig bekendt) indrømmet at have haft nogen kendskab til Hamas tilstedeværelse under hospitalet, på trods af at både journalister og Amnesty har dokumenteret Hamas brug af hospitalet siden 2009. 

Vi står altså endnu en gang tilbage med en situation hvor den mest barbariske terrororganisation ikke bliver holdt ansvarlig for (igen) at bruge et hospital som menneskeligt skjold/militærbase.

Det er Israel, der er aggressoren, og den ansvarlige. En slags twilight zone, hvor alt er vendt på hovedet.

I denne uge blev nødhjælpen til Gaza igen brugt i politisk øjemed, og misinformation spredt vidt og bredt.

En række lande, inklusiv Danmark, anklagede Israel for at blokere nødhjælp til Gaza, og for at bruge sult som våben.

Anklager, der kommer på et tidspunkt hvor mere nødhjælp kommer ind i Gaza end på noget andet tidspunkt under krigen, nu både til lands, vands og fra luften. I sidste uge kom den første leverance af mad ind til Gaza via den nyoprettede maritime rute.

World Central Kitchen sendte 200 tons mad afsted til det nordlige Gaza, som er klart hårdest ramt, og de næste skibe med mad er på vej.

Tonsvis af mad bliver leveret fra luften, mellem 150 og 200 lastbiler med nødhjælp krydser dagligt. 330.000 tons nødhjælp er blevet leveret til Gaza siden krigens begyndelse, inklusiv 220,000 ton mad, 530 ton modermælkserstatning, og 1,2 million vacciner. Et af de store problemer er distribueringen af nødhjælp, som blandt andet FN anklager Israel for bevidst at sabotere.

Når lastbilerne skal krydse fra syd til nord Gaza skal de igennem checkpoints, da det nordlige område er en aktiv krigszone, hvor Hamas og Israel stadig kæmper dagligt. Netop derfor har Israel fra start bedt civile om at forlade Nord-Gaza, men omkring 300.000 befinder sig i området nu.

Lastbilerne skal derfor gennemgå sikkerhedstjek, hvilket sløver processen, men som er nødvendig for at blandt andet våben ikke falder i hænderne på Hamas.

Ét af de største problemer er, at Hamas, Islamisk Jihad og mafialignende bander gør alt hvad de kan for at stjæle nødhjælp, hvilket lokale palæstinensere har beklaget, og som også er video dokumenteret. Nødhjælp bliver også solgt på det sorte marked til absurde priser.

Det vidner altså om, at fordelingen af nødhjælp er det reelle problem snarere end mængden. Og hvis der er nogen der bruger sult som våben, så er det Hamas, der ikke bare stjæler fra deres egen befolkning, men som sulter de israelske gidsler der stadig er i live. Ingen af dem får del af den nødhjælp, der bliver sendt ind i Gaza.