Var du vidne til skudepisoden? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Onsdag eftermiddag udbrød der panik på en skole i det sydlige Florida, da en mand åbnede ild mod lærere og elever.

Sheriffen i Broward County, Scott Israel, fortæller ifølge Reuters, at mindst 17 personer er dræbt.

Skyderiet skete på Marjory Stoneman Douglas High School i byen Parkland på et tidspunkt, hvor skoledagen var ved at være forbi. Gerningsmanden aktiverede muligvis brandalarmen, og mens eleverne forlod klasselokalerne, blev der affyret skud i og omkring en bestemt bygning på skolens område.

Elever finder trøst hos forældre og familie efter skoleskyderiet ved Marjory Stoneman Douglas High School i Parkland, Florida. Vis mere


Nogen - formentlig gerningsmanden - aktiverede brandalarmen, og mens eleverne strømmede ud fra klasselokalerne, blev der affyret skud i og omkring en bestemt bygning på skolens område.

Politiet mener, at man har fanget den person, som står bag skyderiet. Det skulle angiveligt dreje sig om navngiven 19-årig tidligere elev på skolen, ifølge Reuters.

Den formodede gerningsmand bliver fastholdt af politiet nær Marjory Stoneman Douglas High School efter skoleskyderiet i Parkland, Florida. Vis mere

Eleven blev i sin tid på skolen bortvist af disciplinære årsager, siger Scott Israel. Sheriffen oplyser samtidig, at den 19-årige brugte mindst en riffel og adskillige magasiner til at skyde sine ofre.

​Den formodede gerningsmand blev anholdt i den nærliggende by Coral Springs. Det skete omtrent en time efter skyderiet på skolen stoppede.

På billedet: Skoleelever genforenes med forældre og familie efter skyderiet, der har kostet mindt 17 livet. Marjory Stoneman Douglas High School i Parkland, Florida.  Vis mere

Sherif Scott Israel har til CBS News udtalt, at den mistænkte »..ikke var en aktiv studerende på skolen. Af hvad jeg ved, var han på et tidspunkt indskrevet på skolen. Jeg ved ikke, hvorfor eller hvornår han forlod skolen.«

Mediet CBS4 Miami skrev på Twitter i løbet af onsdagen, lokal tid, at studerende fik lov til at forlade skolen med hænderne i vejret.

Forinden havde det lokale politi på de sociale medier opfordret lærere og elever på skolen til at barrikadere sig, indtil politiet indfandt sig på stedet.

Politiet i Broward County, som området hedder, citerer en lokal betjent på deres Twitter-konto;  'Det er katastrofalt. Der er ingen ord til at beskrive det'

Både præsident Donald Trump samt Floridas guvernør, Rick Scott, er blevet underrettet om situationen og følger den.

Ifølge avisen Sun Sentinel går omkring 3000 elever på skolen, der tæller klasser fra niende til tolvte klassetrin.

På billedet ses pårørende vente foran skolen Marjory Stoneman Douglas High School.   Vis mere

SWAT-betjente ved Marjory Stoneman Douglas High School, Parkland i Florida.  Vis mere
Her ses Marjory Stoneman Douglas High School fra luften.  Vis mere

Var du vidne til skudepisoden? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.