Joe Biden er meget glad for sine hunde.

Men præsidentens nyeste kæledyr skaber en del bekymringer i Det Hvide Hus.

Den toårige schæferhund Commander er nemlig ikke altid til at styre – og nu er det gået galt.

Igen.

Mandag aften blev en medarbejder ved Secret Service bidt af Commander, skriver CNN.

Det sker blot to måneder efter, at Secret Service-ansatte i en mailkorrespondance udtrykte bekymring over hundens ageren – og deres egen sikkerhed.

»Jeg tror kun, det er et spørgsmål om tid, før en agent/politimand bliver angrebet eller bidt,« skrev en ansat i Secret Service i en mail til sine kolleger tilbage i juli, som siden er kommet frem i offentligheden.

Igen, kunne man tilføje.

Her ses Commander blive luftet (arkivfoto). 
Her ses Commander blive luftet (arkivfoto).  Foto: Carolyn Kaster/AP/Ritzau Scanpix
Vis mere

For i samme mailkorrespondance nævnes det, at Commander mindst 10 gange skulle have bidt en Secret Service-ansat.

Med mandagens episode har Joe Bidens schæferhund nu gået til angreb på dem, der er ansat til at beskytte præsidenten, mindst 11 gange.

Den Secret Service-medarbejder, det gik ud over denne gang, blev efterfølgende behandlet for sine skader af lægefagligt personale.

Ifølge Secret Service-talspersonen Anthony Guglielmi skulle medarbejderen ikke være kommet noget alvorligt til efter Commander-biddet.

I november 2022 måtte en anden ansat ifølge ovennævnte mailkorrespondance behandles på hospitalet efter at være blevet bidt i armen og begge lår.

En måned forinden angreb Commander angiveligt en tredje Secret Service-medarbejder. Førstedamen Jill Biden skulle forgæves have forsøgt at genvinde kontrollen over hunden under episoden.

Det er ikke første gang, at en af Biden-parrets hunde har vist sig svære at kontrollere.

Schæferen Major endte med at blive fjernet fra Det Hvide Hus efter gentagne bideepisoder. Den bor nu hos nogle af præsidentparrets venner.

Commander flyttede ind i Det Hvide Hus i december 2021, efter at Biden-parrets schæferhun Champ var afgået ved døden i juni samme år.