Donald Trump bruger sprog, som svarer til det, man hørte fra nazisterne i Tyskland i 1930'erne.

Det konstaterer den tidligere amerikanske præsidents store nemesis, efterfølgeren Joe Biden, ifølge CNN.

Joe Biden tager nemlig afstand fra Donald Trumps brug af ordet 'vermin' – på dansk 'skadedyr' – da denne beskrev sine politiske modstandere.

»Der er mange grunde til at være imod Donald Trump. Men han bør ved Gud ikke blive præsident,« siger Joe Biden på et møde med en række kampagnedonorer i San Francisco.

Ifølge Joe Biden havde Donald Trumps brugt 'sprog, som man hørte i Nazityskland i 30'erne'.

Donald Trump havde i weekenden ved et vælgermøde langet ud efter sine modstandere:

»Vi vil udrydde kommunisterne, marxisterne, fascisterne og de venstreradikale bøller, der lever som skadedyr inden for grænserne af vores land,« sagde Donald Trump ved den lejlighed.

Han advarede desuden om, at den virkelige trussel mod USA kommer fra det, som han kalder 'den radikale venstrefløj', som Donald Trump tilføjede 'vokser hver dag'.

Joe Biden kritiserer imidlertid i samme ombæring en anden specifik beskyldning fra sin forgænger i præsidentembedet.

»Trump talte fornyligt om, at Amerikas blod er blevet forgiftet. Blodet i Amerika er blevet forgiftet. Igen, det er et ekko af de samme sætninger, som blev brugt i Nazityskland,« siger Joe Biden.

Meningsmålinger i USA tyder på, at præsidentvalget til november næste år kommer til at blive en gentagelse af duellen mellem Joe Biden og Donald Trump, som førstnævnte altså vandt.

Trump har siden hævdet – endnu uden at kunne fremlægge håndfast bevis – at hans nederlag var et resultat af omfattende valgsvindel.