De tre danske børn, der søndag mistede livet på et hotel i Sri Lanka, er en del af Bestseller-familien. En familie, der aldrig har skiltet med deres rigdom, og det er der en særlig god grund til.

Familien har tidligere været udsat for månedlange trusler på livet og et mislykket kidnapningsforsøg.

I 1998 blev familiens ældre generation Troels Holch Povlsen i 10 måneder truet på livet af en gerningsmand, der forlangte 12 millioner kroner for at holde sig væk.

Pengeafpresseren, der kaldte sig 'Robin Hood', skrev breve, ridsede sine initialer i familiens biler og ringede midt om natten med trusler.

En nat brød han ligefrem ind i familiens hus og placerede et trusselsbrev på et familiealbum - få meter fra, hvor familien lå og sov, fremgår det af en artikel på b.dk.

Tre sæt håndjern

Politiet fik dog fat i gerningsmanden, som viste sig at være en knap 40-årig tidligere soldat, der var arbejdsløs og boede hos sin far.

Da politiet fangede ham, var han igen på vej til godset. Med sig havde han tre sæt håndjern, fodjern, en gaspistol, brandbare væsker, tape og en el-støder.

I hans hjem fandt politiet under en ransagning falske skæg, parykker, en dykkerdragt, en bog om forgiftning og et hemmeligt hulrum under gulvbrædderne - stort nok til at rumme et menneske.

Kidnapning i Indien

Fire år senere fik Bestseller-familien kidnapning endnu tættere ind på livet, da indiske forbrydere kidnappede en ung dansker, som de troede var en af Troels Holch Povlsens to voksne sønner - Anders Holch Povlsen og Niels Holch Povlsen.

Fejltagelsen skete formentlig, da den unge dansker, Thomas Jensen, under en legatuddeling i Indien var placeret sammen med Troels Holch Povlsen.

Kidnapningen var tæt på at koste den unge dansker livet. Først fem dage senere blev Thomas Jensen - med hjælp fra Bestseller-familiens kontakter - efter en dramatisk redningsaktion og biljagt sluppet fri.

Konstant bange

I den forbindelse udtalte Troels Holch Povlsen, at familien konstant er bange for, at deres børn bliver kidnappet.

Forfatter Søren Jakobsen, der har skrevet flere bøger om Bestseller-familien og andre af de danske erhvervsdynastier, har tidligere fortalt til B.T., at familien med vilje forsøger at skjule formuen for offentligheden:

»De vil ikke skilte med deres rigdom, og det er derfor, at de køber godser i Skotland og ikke i Danmark,« har han fortalt.

Anders Holch Povlsen ejer 89.000 hektar land i Skotland og er dermed landets største private jordejer.

Til daglig bor han i Østjylland tæt på Aarhus sammen med sin familie.