Den 83-årige tidligere premierminister har dobbeltsidet lungebetændelse i et tidligt stadie, skriver medie.

Italiens omstridte tidligere premierminister Silvio Berlusconi er fredag blevet indlagt på et hospital i Milano. Han har covid-19, og der er stødt en lungeinfektion til.

Det oplyser hans læge

- Den 83-årige tidligere premierminister har dobbeltsidet lungebetændelse i et tidligt stadie, skriver nyhedsbureauet Ansa.

Med dobbeltsidet lungebetændelse kan det være svært at trække vejret. Det er en tilstand, som ses hos de mest kritisk smittede med covid-19.

Hans privatlæge, Alberto Zangrillo, fortæller, at Berlusconi ikke er tilsluttet en respirator.

Den italienske mangemilliardær "er en patient i risikogruppen på grund af hans alder og tidligere sygdom", siger lægen.

Han beretter videre, at Berlusconi ikke er i det bedste humør. Som læge måtte han insistere på, at hans 83-årige klient skulle indlægges.

Berlusconi vendte tidligere på ugen tilbage efter et ophold i sin luksusvilla på Sardinien.

I en erklæring fra Berlusconis parti, Forza Italia, hed det tidligere, at den skandaleombruste politikers tilstand ikke var bekymrende.

Berlusconis partner, den 30-årige Marta Fascina, og to af hans fem børn er også testet positive for coronavirus. De er i karantæne i en villa i Arcore nær Milano.

Berlusconis forhold til Fascina blev offentligt kendt sidste år. Hun er medlem af parlamentet for det konservative Forza Italia.

Onsdag meddelte Forza Italia ellers, at Berlusconi var uden symptomer på covid-19. Derfor kunne han fortsætte sin valgkamp op til et lokalvalg senere på måneden.

- Jeg forsikrer jer om, at jeg ikke har feber, og at jeg ikke har nogen smerter. Jeg har det ret godt.

Det sagde Berlusconi i telefonen til deltagerne i et valgmøde i Genova torsdag.

Berlusconi og hans to børn er øjensynligt blevet smittet på Sardiniens Smaragdkyst. Her de har været sammen med andre fra Italiens jetset-miljø.

/ritzau/AFP